Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2010 18:31

ЦРУ підмішувало ЛСД у французький хліб

ЦРУ підмішувало ЛСД у французький хліб

Завдяки журналістському розслідуванню розкрита таємниця так званого "проклятого хліба", який викликав масове божевілля у жителів французького містечка Понт-Сент-Эспрі близько 60 років тому.

В 1951 році жителі Понт-Сент-Эспрі почали бачити галюцинації, багато хто потрапив у психіатричні лікарні. Один чоловік повідомив, що його поїдають зсередини змії, 11-річний хлопчик намагався зарізати свою бабусю. Ще один мешканець містечка після того, як спробував "проклятого хліба", з криками "я літак" вистрибнув з другого поверху свого будинку і зламав обидві ноги, інший повідомив лікаря, що його серце вийшло через ступні ніг.

Серед пояснень цього явища було зараження жита галлюциногенними грибами і отруєння ртуттю, пише газета The Daily Telegraph. Однак більш ніж через 50 років журналіст Альбареллі, ознайомившись з секретними документами ЦРУ, з"ясував, що причиною масового божевілля став таємний експеримент з ЛСД-аерозолем, метою якого було встановити контроль над людьми

Під керівництвом секретного відділу спеціальних операцій армії США, вчені, які створили прикриття з фіктивних пояснень, працювали в Sandoz Pharmaceutical Company, яка в ті часи таємно постачала і армію США, і ЦРУ зразками ЛСД для досліджень.

GZT

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ підмішувало ЛСД у французький хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути