середа, 07 грудня 2016 14:20

Читачі Gazeta.ua допомогли трьом дітям з вродженими вадами серця

На сайті Gazeta.ua в розділі "Допомога" діє благодійний проект видання спільно з фондом "Серце на долоні". Завдяки читачам сайту волонтерам вдається зібрати гроші на лікування важкохворих дітей. Читачі допомогли ще трьом дітям. Їх оперували в столичному Інституті серця

Оля Калініченко

Автор: Катерина Романчук
 

4-річній Оля з села Констянтинівка Кіровоградської області мала гіпоплазію правої гілки легеневої артерії. На витратні матеріали для операції потрібно було 119 000 грн. Їх зібрали небайдужі люди, і здорова дівчинка поїхала додому.

Перші 3 місяці життя дитина не могла дихати самостійно. Ця операція стала п'ятою. Олі встановили стент, який після продування збільшуватиметься в розмірах. Завдяки цьому це оперативне втручання стало останнє.

"Звичні стенти ставлять на 5 років, а коли організм підростає - замінюють на інші. Оскільки Оля за свої 4 рочки перенесла вже багато наркозів, більше їй робити операцій не можна", - каже її мама Людмила.

Яна Крук

Автор: Катерина Романчук
 

9-річній Яні із селища Рокитне Рівненської області терміново оперували вроджену ваду серця - вторинний дефект міжпередсердної перегородки. Допомогти дівчинці могло тільки ендоваскулярне закриття дефекту оклюдером. Він коштував 86 884 грн.

"Лікарі попередили мене, якщо Яні не зробити операцію, вона може мати великі ускладнення здоров'я і навіть померти. На таку дорогу операцію грошей зібрати я не зможу. Я - мама-одиначка, виховую двох донечок. Я працюю прибиральницею, економлю на всьому. Але коли бачу радісні очі Яночки — готова на все", — каже Людмила, мама Яни.

Поліна Кузіна

Автор: Катерина Романчук
 

6-річна харків'янка Поліна мала вроджену ваду серця - вторинний дефект міжпередсердної перегородки. Дівчинку врятував оклюдер, на який зібрали 90 000 грн.

"Після активних ігор Поліна скаржилася на біль у серці. Я не знала, з чим це пов'язано. Вона має проблему з ростом кісток - скелет росте швидше, сухожилля і м'язова тканина не встигають адаптуватися до швидкості росту. Педіатр говорив, що це може вплинути на серце. УЗД серця показало, що у дочки вроджена вада серця. Найбільше мене потрясло, що за 6 років лікарі її не помітили. Це жахливо, коли твоя 6-річна дитина каже: "Болить серце", а ти не можеш їй допомогти", - каже мама дівчинки, Олена Сергіївна.

Зараз ви читаєте новину «Читачі Gazeta.ua допомогли трьом дітям з вродженими вадами серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути