Ексклюзиви
середа, 21 серпня 2013 05:34

Чеський парламент вперше в історії саморозпустився

Чеський парламент вперше в історії саморозпустився
Фото: Reuters

Палата депутатів парламенту Чехії вперше в історії проголосувала за саморозпуск. Про це 20 серпня повідомляє Radio Praha. За розпуск парламенту проголосували 140 з 200 депутатів, при необхідному мінімумі в три п'ятих від загального числа голосів для прийняття рішення. Рішення підтримали депутати Соціал-демократичної партії, Комуністичної партії, ТОП 09 та інших фракцій.

Представники Громадянської демократичної партії залишили залу засідань на момент голосування. Нові вибори до чеського парламенту, відповідно до конституції країни, будуть проведені протягом 60 днів з моменту підписання указу про розпуск президентом країни Мілошем Земаном.

Розпуск чеського парламенту став розвитком політичної кризи в країні, яка загострилася після висловлення вотуму недовіри уряду на початку серпня. Своє недовіру кабінету прем'єр-міністра Іржі Руснока висловила колишня правляча коаліція парламентаріїв на чолі з Громадянською демократичною партією.

Президент Земан призначив Руснока главою уряду в липні після того, як колишній прем'єр-міністр і лідер Громадянської демократичної партії Петро Нечас подав у відставку на тлі корупційного скандалу. Незабаром після призначення соціал-демократи вже намагалися прийняти рішення про розпуск парламенту, але тоді за це проголосували тільки 92 депутати.

Зараз ви читаєте новину «Чеський парламент вперше в історії саморозпустився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути