середа, 29 травня 2013 11:27

Черкащанин виніс з палаючого будинку подружжя пенсіонерів
5

Фото: Фото: Любов Карнарук

27-річного Віталія Щербака із Червоної Слободи на Черкащині державна служба з надзвичайних ситуацій області висуватиме на участь в акції "Герой-рятівник року". 25 квітня цього року юнак врятував життя інваліду 71-річному Миколі Буркацькому і його дружині 68-річній Тетяні Кузьмівні. Обох виніс із палаючого будинку.

"Я був удома й побачив за два квартали стовп диму. Вскочив у машину й поїхав подивитися. Дорогою люди сказали, що то горить хата. Люди зібралися і споглядали. Біля будинку була дочка господарів Галина із малою дитиною на руках. А всередині залишалися її батьки. Я стрибнув у розбите вікно й за кілька метрів стояли бабуся і дід", - згадує Віталій.

Будинок згорів майже повністю. Біля Буркацьких мешкає їхня дочка 36-річна Галина з трьома малолітніми дітьми. Жінка називає Віталія ангелом-охоронцем.

"У мене через пережитий стрес із пожежею на другий день майже щогодини йшла з носа кров. То якби, не дай Боже, ще й з батьками щось трапилося, то я б не пережила. Так що Віталій наш рятівник", - зізнається Галина.

Постраждала сім'я перебуває у тимчасовому житлі із дощок та клейонки. З будинку наполовину уціліли лише стіни, з нажитого деякі каструлі. Всі речі, побутова техніка і меблі погоріли. Згарище допомогла вивезти сільська рада. Причиною стало замкнення електропроводки. Вогонь розгорівся в лічені хвилини. На відбудову хати депутати села виділили допомогу в сумі понад 25 тис грн. Гроші здають небайдужі e трилітрові банки, що розставили в магазинах. Люди привозять одяг і речі. На відновлення житла потрібно щонайменше 70 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «Черкащанин виніс з палаючого будинку подружжя пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути