понеділок, 29 жовтня 2012 13:03

Через комбінати Ахметова в Маріуполі - найбільше кладовище у Європі
17

Фото: Фото: pauluskp.livejournal.com

Найбагатша людина України володіє не тільки поганою репутацією, але і двома гігантськими металургійними комбінатами в Маріуполі - імені Ілліча та "Азовсталь". Вони і раніше сильно отруювали повітря, але з осені минулого року люди почали в буквальному сенсі цього слова задихатися. Задушливий смог з'явився навіть у тих районах, які раніше вважалися відносно благополучними, а у неблагополучних санлікарі цілком офіційно радять не відкривати кватирки.

Про це у своєму блозі пише донецький журналіст pauluskp.

"Трохи більше половини днів у році в місті НМУ - несприятливі метеоумови. Вони трапляються, коли вітер недостатньо сильний або дме з боку комбінатів на житлові райони. Міськрада попереджає про них заздалегідь, рекомендуючи не затримуватися занадто довго на вулиці і по можливості виїжджати за місто. У різкому погіршенні умов екологи звинувачують коксові батареї і аглофабрику "Азовсталі". За їх словами, аглофабрика не тільки морально застаріла, але практично розвалюється. Однак, зупиняти або переносити її на більш вдало розташований комбінат Ілліча хоч і обіцяють, але не поспішають ", - відзначає він.

Так описують жителі один з викидів:

"Вітер змінився на східний і погнав викиди на житлові будинки, - розповів Максим Бородін, керівник ініціативної групи" Дайте кисню ". - Коїлося щось неймовірне, люди обривали телефони гарячих ліній. Відчуття не з приємних - на язику присмак хімії, в горлі дере, кашель. "

Щоб довести всю прикрість екологічної ситуації у Маріуполі, активісти встановили камеру у вікні з видом на комбінат.

"Звичайно, Ахметов не лиходій який-небудь. Приємний у спілкуванні інвестор з Кіпру, багато інвестує у футбол. Аглофабрика? Нє, не чув. Для торгашів завжди гроші на першому місці. Підлість, вбивство, брехня - немає проблем, аби прибуток приносило. А якщо торгаші зливаються з владою, звичайним людям влаштовують велику газову камеру. Не дарма у Маріуполі - найбільше в Європі кладовище. Скоро воно стане найбільшим у світі ", - завершує розповідь блогер.

Зараз ви читаєте новину «Через комбінати Ахметова в Маріуполі - найбільше кладовище у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути