пʼятниця, 21 травня 2010 12:54

Черновецький запропонував дружині Лужкова землю на Троєщині

Черновецький запропонував дружині Лужкова землю на Троєщині

Київська міськадміністрація запропонувала компанії "Інтеко", яку контролює дружина московського мера Юрія Лужкова Олена Батуріна, повернутися на будівельний ринок столиці.

Мова йде про проект забудови ділянки в 90 га в районі Троєщини, який "Інтеко" отримала в 2003 році, однак позбулася у 2008 році за рішенням суду.

Нині ж КМДА пропонує російської компанії знову викупити цей майданчик.

В "Інтеко" не коментують можливість поновлення роботи на українському ринку. Але у випадку повернення на київський ринок, за ділянку доведеться викласти втричі більшу суму, адже з 2003 року вартість землі в столиці істотно виросла.

Зокрема, сотка землі в Деснянському районі тепер коштує $6,7 тисячі, тому вартість обраної "Інтеко" ділянки становитиме близько $60 мільйонів.

Однак, за словами депутат Київради Дмитра Андріївського, столична влада зацікавлена в повторному продажу ділянки, оскільки має гостру потребу в грошах для наповнення бюджету.

"Необхідно залучати на ринок інвесторів. Це завдання особливо актуальне зараз, коли в міському бюджеті грошей недостатньо", - сказав депутат.

Як відомо, ділянку на Троєщині - між вулицями Оноре де Бальзака і рікою Десенка - фірма Олени Батуриної придбала в 2003 році в оренду на 5 років із правом пролонгації.

"Інтеко" мала намір будувати мікрорайон "Московський" у Києві. Згідно з проектом, він мав складатися з трьох частин: елітної забудови, забудови бізнесу-класу і зони соціального житла.

Біля води планувалося розмістити малоповерхове (від 3 поверхів) елітне житло, потім більш високе житло бізнесу-класу, а замкнути композицію - висотним соціальним житлом (до 24 поверхів).

Проект також передбачав будівництво двох'ярусної набережної на березі Десенки. Вартість проекту тоді складала $400 мільйонів.

Але восени 2008 року прокуратура Києва заперечила рішення про виділення землі російській компанії, посилаючись на те, що ділянка знаходиться в природоохоронній зоні, не підлягаючій забудові. Компанія програла судовий позов прокуратури - у 2009 році Апеляційний госпсуд Києва визнав оренду незаконною.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Черновецький запропонував дружині Лужкова землю на Троєщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути