пʼятниця, 12 лютого 2016 20:04

Колишній полонений розповів про багатоходові операції росіян в ЛНР

Колишній полонений розповів про багатоходові операції росіян в ЛНР
Фото: Gazeta.ua

Бойовики в ЛНР розробили багатоходову операцію, щоб полонений думав, що його спочатку ув'язнили ніби-то українські партизани, а потім звільнили "ополченці". Про це розповів російський громадянин, опозиціонер та представник Гуманітарного корпусу за підтримки Міноборони України Анатолій Поляков.

- Спочатку від мене вимагали 100 тисяч долларів. Потім представились українськими партизанами. Звинуватили, що я російський інструктор, що прийшов навчати сепаратистів убивати. Вони говорили виключно українською мовою. Били у пах, вуха. Просили в мене інформацію про українську сторону. Казали: "Якщо треба передати цінну інформацію, говори, ми передамо". Це була багатоходова, добре підготовлена операція, коли спочатку я потрапив ніби-то до українських партизанів.

Насправді Анатолія із самого початку тримали у підвалі МГБ ЛНР. Він здогадався про це, тому що чув російську мову та розмови про митницю.

- За місяць вночі мене кинули у машину і повезли ніби-то з передмістя у Луганськ. Я відчував, що мене возили містом, бо працювали світлофори. Викинули кудись на машину нагору у мішку та наручниках. Сказали рахувати до трьохсот і кликати на допомогу. Я почав кликати. За 30 хвилин приїхали ніби-то ополченці. Але я розумію, що це були росіяни. Добре відчувався російський московський акцент. Знову посадили у камеру на заводі імені Леніна, де базувались тоді російські військові. Потім звинуватили, що я український диверсант.

Також на думку про брехню щодо "українських партизанів" Анатолія наштовхнула дивна розмова із слідчим "ополченців":

- Одного разу "партизани" прийшли до мене п'яні. Потім слідчому "ополченців" я розповів цей випадок. А він здивувався і сказав, що цього не може бути. Говорив, як про своїх підлеглих. Потім зрозумів, що помилився і почав виправдовуватись: "Ну, вони ж партизани, мабуть не будуть пити".

Нагадаємо, про те, як Анатолій потрапив до полону ЛНР, йшлося у першій частині інтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «Колишній полонений розповів про багатоходові операції росіян в ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути