вівторок, 03 травня 2016 21:50

Британські ЗМІ заявили про співпрацю Асада з ІДІЛ

Британські ЗМІ заявили про співпрацю Асада з ІДІЛ
www.bbc.com

Журналісти британського телеканалу Sky News провели власне розслідування. Вони виявили, що сили президента Сирії Башара Асада і терористи "Ісламської держави" співпрацюють один з одним.

Результати розслідування опубліковані на сайті телеканалу, передає "Укрінформ".

У своєму розпорядженні канал має близько 22 тисяч секретних документів. Журналісти розслідування зазначили, що підтвердити достовірність деяких свіжих документів неможливо, але всі попередні витоки, отримані тими ж каналами, у підсумку отримували підтвердження.

Sky News відзначає, що перебіжчики з ІДІЛ підтверджують торговельні відносини з владою Сирії, а також узгодження воєнних дій із сирійської армією і російськими ВКС.

У документах показується, що існувала домовленість із сирійським режимом про виведення зброї та техніки ІДІЛ з Пальміри; деякі райони, підконтрольні ІДІЛ, евакуювалися перед тим, як їх атакували сили Асада; між сторонами діє угода про продаж нафти в обмін на добрива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецьке місто Кіліс піддалося ракетному обстрілу бойовиками ІД

Автори розслідування заявили, що теракти на Заході були однією з найперших цілей "Ісламської держави", і підготовка бойовиків з цією метою тривала "набагато довше, ніж припускали секретні служби". У документах підтверджуються побоювання, що в західних країнах зосереджена велика кількість "сплячих" бойовиків, які планують напади на кшталт паризьких і брюссельських терактів.

Зараз ви читаєте новину «Британські ЗМІ заявили про співпрацю Асада з ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути