субота, 04 квітня 2009 11:25

Британка пірнула без акваланга на 96 метрів (ФОТО)

Мешканка Великої Британї Сара Кемпбел встановила світовий рекорд, на одному диханні пірнувши на глибину 96 метрів.

37-річна учасниця змагань з фрідайвінгу, що проходять в Лонг-Айленді пірнула в Атлантичний океан без дихального апарату, а також без вантажу. Вона затримала дихання на 3 хвилини 36 секунд. Так глибоко, як Кемпбел, без використання вантажів і пристосувань для підйому до цих пір не пірнала жодна жінка. Чоловічий рекорд - 112 метрів. Його встановив австрієць Герберт Найтш.

2007 року Сара Кемпбел за 48 годин побила три світові рекорди з фрідайвінгу, хоча на той момент була новачком даного виду спорту. Вона займалася фрідайвінгом всього дев"ять місяців. 2008 року британка на якийсь час залишила спорт через смерть матері. Тим часом росіянка Наталія Молчанова побила її рекорд, пірнувши без пристосувань для зміни ваги на глибину 95 метрів. Тепер Кемпбел змогла повернути собі титул чемпіонки. Через чотири дні вона має намір побити власний рекорд і пірнути на 100 метрів.

Рекорд, встановлений Кемпбел, належить до розряду "занурення в постійній вазі". Фрідайвер не використовує вантажів, але використовує ласти (іноді - одну ласту, схожу на хвіст русалки). Також спортсмени встановлюють рекорди в "змінній вазі", пірнаючи з вантажами, і в "постійній вазі без ласт", не користуючись ні ластами, ні вантажем. Нарешті, іноді фрідайвери сходять вниз по тросу або пірнають самостійно, а піднімаються за допомогою спеціальної кулі. При цьому ніхто з них не користується дихальними апаратами.

За матеріалами The Times, Telegraph.co.uk
Зараз ви читаєте новину «Британка пірнула без акваланга на 96 метрів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути