четвер, 12 листопада 2009 17:26

Британець витатуював на тілі імена загиблих в Афганістані солдатів (ФОТО)

Відставний британський солдат Шон Кларк витатуював на своєму тілі імена 223 своїх товаришів, які загинули в Афганістані, повідомляє The Daily Mail.

43-річний батько двох дітей пообіцяв, що ім"я кожного британця, убитого за час військової операції в Афганістані, буде віддруковано на його шкірі. Таким чином Кларк має намір вшанувати пам"ять загиблих і привернути увагу громадськості до тих "афганців", які потребують матеріальної підтримки. Шон провів в татуажном кріслі більше 4 годин, поки татуювальник Кевін Кент виконував свою кропітку роботу. Його послуги Кларку обійшлися безкоштовно.

"Я готовий постраждати декілька днів, аби хлопці на фронті знали, що людям не наплювати на них і на те, що вони роблять для загального блага, - заявив Кларк перед початком акції. - Звичайно, це буде досить болюча процедура, але, повірте, це ніщо в порівнянні з жахами, які щодня доводиться переживати солдатам на лінії вогню".

Сам Шон не воював в Афганістані, він служив в Данії, Гібралтарі та Норвегії, всього провівши в армії близько 8 років - з 1989 по 1997 роки. Родичі Кларка, за його словами, ставляться до ініціативи з розумінням.

"Батьки спочатку вважали мене божевільними, але, врешті-решт, перейнялись моєю ідеєю, а дружина завжди підтримувала мене", - розповів Шон.

Акція Кларка проходить під патронажем добродійного фонду "Help for Heroes" ("Допомога для героїв"), який за останні два роки зібрав більше 30 мільйонів фунтів. В активі організації більше 10 тисяч індивідуальних акцій, подібних до виступу Шона.

"Ми звикли до того, що люди готові заради доброї справи зробити щось особливе, - заявив представник "Help for Heroes". - Але ця акція, мабуть, трохи за межею розумного".

Якщо це буде потрібно, Шон Кларк має намір поповнювати список імен на своєму тілі раз на рік в день Поминання, який у Великій Британії традиційно відзначається 11 листопада.

Британські війська в Афганістані присутні з 2001 року. Тоді сили НАТО спільно з американськими військовими розпочали сухопутну операцію проти руху "Аль-Каїда" у відповідь на теракти 11 вересня. Британський контингент в Афганістані, за офіційними даними на 2009 рік, складає 9500 військовослужбовців. Офіційно визнано загиблими 230 британців, включаючи цивільних осіб (чиновників міністерства оборони), повідомляє Lenta.ru.

Фото The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Британець витатуював на тілі імена загиблих в Афганістані солдатів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути