середа, 09 грудня 2009 11:48

Бразильські поліцейські вбили 11 тисяч осіб за шість років

Бразильські поліцейські вбили 11 тисяч осіб за шість років

Поліцейські в Ріо-де-Жанейро і Сан-Пауло вбили більш ніж 11 тисяч осіб за шість років, говориться рапорті Human Rights Watch.

Проте лише декілька офіцерів звинуватили у нелегальних убивствах. Найчастіше людські втрати фігурують у поліцейських рапортах, як "смерть в результаті чинення опору арешту", передає Daily Express.

Ще в 2008 році доклад ООН наголосив на тому, що бразильська поліція відповідальна за "істотну частину" з 48 тисяч щорічних вбивств в цій країні.

"Позасудове вбивство підозрюваних у злочинах - не відповідь жорстокості злочинців", - сказав Хосе Мігель Віванко, директор департаменту Human Rights Watch в Нью-Йорку.

Він повідомив, що організація провела низку заходів, спрямованих на те, щоб місцева поліція почала поважати права людини і використовувала менш смертельну зброю при арештах.

Повідомляється, що сили безпеки "почали розуміти, що замість вирішення проблеми, збройне протистояння злочинцям призводить до людських втрат з обох сторін".

Поліцейські Ріо-де-Жанейро і Сан-Пауло досі ніяк не прокоментували ці факти, але голова департаменту державної громадської безпеки Ріо Хосе Бельтраме сказав свою думку з цього приводу ще в 2008 році після виходу доповіді ООН.

Він сказав, що критики не усвідомлюють того, що його офіцери мусять постійно протистояти наркотичним бандам, які управляють нетрями. Бандити озброєні військовими рушницями, гранатами і протиповітряною зброєю.

Шеф поліції нагадав, як в 2008 році одна з банд Ріо-де-Жанейро збила поліцейський вертоліт, вбивши трьох з шести офіцерів на борту. Це відбулося лише в двох кілометрах від стадіону, на якому в 2016 році проводитимуться Олімпійські Ігри, а в 2014 році відбудеться фінал Кубку Світу.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бразильські поліцейські вбили 11 тисяч осіб за шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути