Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2012 14:42

Брат заступника голови КМДА Михайла Кучука почав захоплення Київського зоопарку
5

Рішення Київради по зоопарку-океанаріумі
Результати голосування Київради

Рішення Київради про будівництво на території Київського зоопарку замість павільйону людиноподібних мавп так званого "океанаріуму" є реалізацією суто корисливих інтересів заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Кучука, рідний брат якого В'ячеслав Кучук є власником бізнесу на дельфінах. Про це заявив головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський, повідомляє прес-центр "Форум".

"Дане рішення прийнято без найменшого громадського обговорення. Будівництво "океанаріуму" передбачає наявність чотирьох басейнів для шоу-програм (дельфінаріїв), що ніяк не пов'язано зі статутною діяльністю Київського зоопарку, а спрямоване виключно на отримання надприбутків власниками сумнівного бізнесу. І, по суті, є черговим розважальним центром", – констатував В. Черняховський.

"Заступник голови КМДА Михайло Кучук має безпосередній інтерес у незаконному бізнесі на дельфінах і активно проштовхує корисливі інтереси свого брата В'ячеслава Кучука – засновника ТОВ "Нерум","Нерум-1", які володіють мережею дельфінаріїв "Немо" в Києві, Одесі, Харкові, Донецьку та інших містах", – повідомив громадський активіст.

Як пояснив В. Черняховський, так званий інвестор будівництва "океанаріуму" – ТОВ "Подих природи" – має спільні з іншими підприємствами В'ячеслава Кучука юридичну адресу і директора – Марину Блажиєвську.

"Крім того, ТОВ "Подих природи" висунув вимогу оформити право спільної власності на будівлю, що означає приватизацію частини зоопарку. Це при тому, що відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд" зоологічні парки не підлягають приватизації", – підкреслив лідер "Форуму порятунку Києва".

"Зрозуміло, що рішення про дерибан зоопарку порушує чинне законодавство Україні і має бути скасовано", – акцентував В. Черняховський.

"Чергове цинічне рішення депутатів Київради пояснює, чому при їх згадуванні кияни відразу переходять на нецензурну лексику. Повноваження Київради повинні бути негайно припинені і призначені нові перевибори як Київського міського голови, так і Київради", – зробив висновок В. Черняховський.

Довідка. Київська міська рада 12 липня 2012 року прийняв рішення "Про перепрофілювання об'єкта "Будівництво павільйону людиноподібних мавп (горил, шимпанзе)" в океанаріум з подальшою добудовою".

"За" це рішення проголосували 79 депутатів з 112, зареєстрованих в сесійній залі.

Доповідач з проекту рішення, начальник Головного управління комунальної власності КМДА Дмитро Парфененко зазначив, що на будівництво павільйону для мавп вже витрачено 60 млн грн, але з 2008 року кошти на його спорудження не виділялися. На сьогоднішній день об'єкт перебуває в незадовільному стані, і роботи необхідно негайно продовжити.

КМДА, за його інформацією, провела переговори з інвестором – ТОВ "Подих природи", який готовий вкласти в завершення будівництва об'єкта за умови його перепрофілювання в океанаріум 70 млн грн. Також інвестор висунув умову оформити право спільної часткової власності на будівлю.

ТОВ "Подих природи" зареєстровано в Одесі на вул. Катерининській, 78, директор – Блажиєвська Марина Анатоліївна. За цією ж адресою і з цим же директором зареєстровано і ТОВ "Валентин", засновники: Кучук В'ячеслав Ілліч (брат заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Кучука), Келюшок Сергій Валерійович, Келлі Наталя Валеріївна, Уривський Дмитро Олександрович, Кісловська Раїса Володимирівна. Ці ж люди є засновниками ще ряду підприємств, в тому числі ТОВ "Нерум", ТОВ "Нерум-1", ТОВ "Одеський дельфінарій".

Очевидно, що така схема через підставну фірму знадобилася, щоб не світити ТОВ "Нерум", що має погану репутацію.

Київський дельфінарій "Немо" був побудований з порушенням чинного законодавства, на самозахопленій території, в 2009 році і з моменту відкриття по теперішній день працює абсолютно незаконно. Неодноразово дельфінарій опечатуються різними контролюючими органами.

На даний момент Київський дельфінарій "Немо" офіційно закритий санітарно-епідеміологічною станцією, але при цьому продовжує працювати.

Прокуратура Голосіївського району м. Києва подала в суд на ТОВ "Нерум", вимагаючи від його директора Олександра Мерляна закрити Київський дельфінарій "Немо".

Зараз ви читаєте новину «Брат заступника голови КМДА Михайла Кучука почав захоплення Київського зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути