вівторок, 15 вересня 2009 13:13

Більшість з 39 родичів Гітлера не підозрюють про своє походження

Більшість з 39 родичів Гітлера не підозрюють про своє походження

Бельгійським "мисливцям" за нащадками роду Гітлерів вдалося розшифрувати ДНК нацистського диктатора і виявити в Австрії близько 39 його родичів, більшість з яких навіть не підозрюють про особливості свого родоводу, повідомляє іспанська газета El Mundo.

Журналіст Жан-Поль Мальдерс та історик Марк Вермірен спочатку довго намагалися отримати зразок ДНК одного з родичів фюрера. Вони влаштували стеження за трьома нащадками брата диктатора, які проживають в США.

Луіс, Брайан і Олександр, які узяли прізвище Стюарт-Х"юстон, є правнуками батька Гітлера. Вони уклали угоду, згідно з якою зобов"язалися не мати дітей, щоб не продовжувати рід фюрера. Брати ведуть замкнутий спосіб життя і уникають контактів з пресою.

Протягом декількох днів, в негоду і сніг, "мисливці" стежили за 60-річним Олександром Стюарт-Х"юстоном. Врешті-решт, в їхнє розпорядження потрапила серветка, якою він витер губи після того, як перекусив за кермом.

Цього виявилося достатнім, щоб отримати зразок ДНК прямого нащадка батька Адольфа Гітлера.

Після цього Мальдерс і Вермірен продовжили розшуки в Австрії, де їхню увагу привернули насамперед люди, які носять прізвища, схожі на Гітлер. Таємно здобуваючи недопалки, недоїдки та інші носії ДНК "детективи" продовжили дослідження.

На даний момент, стверджують журналіст і історик, їм достовірно відомі імена 39 родичів фюрера. Більшість з них навіть не підозрюють, з якого роду вони походять. Дослідники стверджують, що свого часу їхні предки змінили прізвища, змінивши в них всього декілька букв.

"Все живі Гюттлер в регіоні Вальдфіртель є далекими нащадками батька Гітлера, хоча багато хто навіть не знає про це. Чоловіки мають однакові хромосоми Y і не має значення, пройшло сто або тисячу років, вона не загубилася", заявив Вермірен. Також зафіксовано, що родичі Гітлера носять прізвища Гетлер і Гідлер.

В той же час відомо, що прізвище Гідлер існувало і до того, як майбутній лідер нацистів з"явився на світ. Його носив отчим Алоїса, батька диктатора. Пізніше прізвище матері Шикльгрубер Алоїс змінив на прізвище вітчима Гідлер. Проте при реєстрації прізвище було змінене на Гітлер. Всупереч поширеній помилці, сам Адольф Гітлер ніколи не носив прізвище Шикльгрубер.

Видання не повідомляє, як самодіяльне розслідування і можлива публікація його результатів узгоджуються з європейськими законами в сфері дотримання прав людини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Більшість з 39 родичів Гітлера не підозрюють про своє походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути