четвер, 06 грудня 2012 17:27

Хвора на ДЦП дівчина висилає за кордон картини, намальовані ногами
21

Фото: Фото: Євген Колесник

"Коли нашу Таню люди за роботою бачать, диву дивуються. Кажуть: "Та повно людей і руками малювати не можуть, а вона отаку красоту ногами вимальовує", - каже киянка Анастасія Багнюк про свою доньку Тетяну. З дитинства вона хворіє на ДЦП. Дівчина все робить ногами, бо руки в неї не працюють.

Тетяна разом з мамою живе у двокімнатній квартирі по пр Науки. Вона говорить нерозбірливо. Її розуміє лише мама.

"Таня народилася нормальною дитиною. Я забила на сполох, коли їй рік виповнився. В такому віці вже всі діти сидять, а вона не могла — постійно падала. Рік їздили по лікарях, дві операції зробили. До трьох років навіть групу не оформлювала, думала, все востановиться. А тоді один лікар мені сказав: "Нічого не поможе. Це в неї родова травма", - розповіла Анастасія Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець розмальовує коробки із сірниками у стилі нуар

"Таня закінчувала школу вдома — до неї щодня вчителька приходила. Спочатку вона їй ручку до руки прив'язувала, хотіла навчити правильно писати. Але Таня до всього ногами тягнулася. Я тоді вчительці сказала: "Анно Нікіфоровно, не мучте дитину. Хай робить так, як у неї получається". Таня навчилася писати ногою, а згодом почала малювати. Я навіть художника доньці наймала, за один урок платила 5 доларів", - додала вона.

Зараз картини Тетяни показують на художніх виставках осіб з обмеженими властивостями. Свої картини дівчина не продає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколі Глущенку Гітлер подарував альбом своїх робіт

"Ми підписала контракт зі швейцарським фондом, який опікується людьми, котрі малюють ротом і ногами. Щокварталу Таня висилає їм три свої роботи. Вони її роботи друкують на вітальних листівках, сірникових коробках і на конвертах. За кожну платять гонорар — 700 швейцарських франків (близько 800 грн). Самі не маємо права продавати робoти Тані. За це загрожує до 10 років позбавлення волі", - розповіла Анастасія Іванівна.

Мама дівчини розповідає, що Таня ногами все робить. Навіть може розчісуватися і фарбуватися. Ногами ж вона витирає пил і пилососить в квартирі .

 

Зараз ви читаєте новину «Хвора на ДЦП дівчина висилає за кордон картини, намальовані ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути