Ексклюзиви
вівторок, 15 листопада 2011 13:19

Бізнесмен заплатив мільйон, щоб полетіти в космос разом із сім'єю

Бізнесмен заплатив мільйон, щоб полетіти в космос разом із сім'єю

Бізнесмен з Сінгапуру заплатив 1 мільйон доларів, щоб разом з сім'єю здійснити туристичну мандрівку в космос, повідомляє в понеділок агентство Франс Прес з посиланням на представника компанії Virgin Galactic, яка пропонує всім бажаючим такі польоти.

За словами комерційного директора організації Стефана Аттенборо, сінгапурський підприємець передав компанії чек на мільйон доларів за чотири квитки в космос - для себе, своєї дружини та двох дітей. При цьому сінгапурець зажадав, щоб його ім'я не розкривалось широкій громадськості, так як він ще не говорив родині про запланований політ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавт у космічному кораблі написав пісню та зняв відеоекскурсію

"Якщо політ відбудеться, ця людина і його родичі стануть першою родиною з Азії, яка здійснила подорож у космос", - заявив Аттенборо.

Компанія Virgin Galactic була створена британським мільярдером Річардом Бренсоном (Richard Branson). Вона пропонує всім бажаючим суборбітальні польоти на висоту близько 100 кілометрів (відповідно до авіаційних правил у США, ця висота вважається межею космосу). Virgin Galactic розраховує, що перший політ з пасажирами може відбутися вже в 2012 році. Він триватиме близько 150 хвилин, включаючи п'ятихвилинне знаходження в невагомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відкрили перший у світі гігантський космопорт

Відомий авіаконструктор Берт Рутан (Burt Rutan) і його компанія Scaled Composites створили для Virgin Galactic космічний корабель SpaceShipTwo і літак-носій WhiteKnightTwo на базі прототипу SpaceShipOne. Він в 2004 році виграв приз Ansari X-Prize у розмірі 10 мільйонів доларів для першої недержавної організації, яка здійснила два пілотовані суборбітальні космічні польоти на одному багаторазовому космічному апараті протягом двох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен заплатив мільйон, щоб полетіти в космос разом із сім'єю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути