пʼятниця, 02 вересня 2011 17:59

Білл Ґейтс вклав $100 тис. у розробку жувальної гумки

Білл Ґейтс вклав $100 тис. у розробку жувальної гумки

Білл Ґейтс вклав $100 тис. у розробку жувальної гумки для діагностики малярії. Ідея належить Ендрю Фанґу, студенту університету Каліфорнії. Гумку, тестування якої вже завершено, треба використовувати так: пожувавши, покласти її на папір зі спеціальними смужками. Під дією магнітного поля малярійні бактерії забарвлюють смужки в темний колір. Використовувати гумки Фанґ планує в країнах Центральної та Південної Африки, де відсутні традиційні лабораторії для аналізу крові.

Крім того фонд Ґейтса спонсорував $25 млн на комп'ютери для українських бібліотек. Програма почалась позаторік і триватиме ще два роки. У результаті комп'ютерні класи з доступом до інтернету мають з'явитись у тисячі бібліотек країни. Один із перших регіонів, що отримали нове обладнання, - Рівненщина. До комп'ютерів купують веб-камери, мікрофони, навушники, сканери та принтери. На кожну бібліотеку - по 15 комплектів.

Між тим, Білл Ґейтс готовий виділити $4,5 млн на розробку туалетів нового зразка. Протягом року вчені мають створити альтернативу класичному унітазу. Система зі змивним бачком розроблена в XVIII ст. Нова, за переконанням Ґейтса, не повинна залежати ні від водогону, ні від електромережі. При цьому туалет має самостійно переробляти відходи життєдіяльності на електроенергію чи поживні речовини. Вбиральні нового типу мають стати в нагоді у бідних країнах, де бракує води та можливостей дотримуватися санітарних норм.

Прочитати, в які ще справи вкладає гроші Білл Ґейтс можна у новому номері журналу "Країна" № 33 (86) за 2 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Білл Ґейтс вклав $100 тис. у розробку жувальної гумки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути