вівторок, 20 грудня 2016 17:35

Без закону про спецконфіскацію видатки держбюджету доведеться скорочувати на 40 млрд грн - Медуниця

Без закону про спецконфіскацію видатки держбюджету доведеться скорочувати на 40 млрд грн - Медуниця

Якщо закон про спеціальний режим конфіскації, який дозволяє повернути вкрадені кошти Януковичем, не ухвалять, то проект держбюджету-2017 доведеться суттєво переглядати і скорочувати його видатки на 40 млрд грн.

Про це заявив член парламентського комітету з питань бюджету, представник фракції "Народний фронт" Олег Медуниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" вимагає прийняти закон про спецконфіскацію коштів Януковича, які підуть на оборону і соцвиплати

"Приймати без закону про спецконфіскацію цей бюджет – це приймати його з "діркою" у 40 млрд гривень як мінімум. Як можна приймати бюджет без спецконфіскації? Адже ці кошти передбачені у спеціальному фонді, - обурився народний депутат. – В іншому випадку нам треба на комітеті зменшувати на 40 мільярдів видатки державного бюджету і приймати бюджет без спецконфіскації і без 40 мільярдів".

Олег Медуниця вкотре наголосив, що без ухвалення закону про спецконфіскацію держбюджет на 2017 рік "просто не буде працювати".

Народний депутат висловив занепокоєння, що якщо цей закон не буде ухвалений і, відповідно, спеціальний фонд, призначений для фінансування інноваційних розробок, зокрема військових, не буде наповнений, то знову (як і цьогоріч) не буде профінансоване обронне замовлення і, можливо, частково соціальна сфера.

"Тому ми і говоримо, що треба проголосувати за нашу ініціативу, яка вже є ініціативою уряду (закон про спецконфіскацію. - ред.). Я бачу, що народ недооцінює цей закон. Добре, давайте не розглядати цей закон. Хочете подарувати гроші Януковичу? Вибачте! Але тоді виріжте 40 мільярдів з видаткової частини (бюджету)", - зазначив Медуниця.

Зараз ви читаєте новину «Без закону про спецконфіскацію видатки держбюджету доведеться скорочувати на 40 млрд грн - Медуниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути