середа, 15 квітня 2015 13:58

Автоколонна з 700 тонами гуманітарки Ахметова виїхала на Донбас
2

Сьогодні, 15 квітня, з Дніпропетровська до Донецька виїхала завершальна автоколона 17-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. 35 великовантажних автомобілів везуть на Донбас 692 тонни продуктів, які так необхідні для виживання людей.

З цих продуктів буде сформовано 70 тисяч наборів виживання для дорослих і 13,5 тисяч наборів спеціально для діток. Гуманітарна допомога від Штабу Ріната Ахметова призначена для мирних жителів пільгових категорій, які знаходяться в зоні АТО, а також мирним переселенцям пільгових категорій на території Донецької і Луганської областей, підконтрольних української влади.

Як відомо, ситуація у Донецькій та Луганській області напружена. Згідно з даними Гуманітарної карти, яку склав Штаб Ахметова на підставі дослідження Київського міжнародного інституту соціології - 45% людей в зоні АТО, відчувають потребу в продуктах, кожен другий - в медикаментах і кожен третій - у засобах гігієни.

"У квітні біля Штабу Ріната Ахметова напружений графік доставки, щотижня відправляються 2 колони з продуктами, - коментує керівник напрямку "Гуманітарна допомога" Олександр Вишняков. - Для того щоб допомога прибула до людей вчасно, щодня працює численна команда Штабу. Відповідно до завдання, поставленого Рінатом Ахметовим, ми робимо все можливе, щоб допомогти найбільш незахищеним дітям і людям похилого віку. У планах на квітень біля Штабу - доставити гуманітарний вантаж, який дозволить сформувати 500 продуктових наборів і 30 тисяч наборів для діток у віці до двох років".

Перед виїздом з Дніпропетровська машини і вантаж пройшли моніторинг представниками добровольчих батальйонів і опломбировку в присутності ЗМІ. Наступного разу всі машини розкриють на Кураховском блокпосту, де буде проведена тривала процедура перевірки документів і вмісту гуманітарного рейсу.

Після всіх перевірок рятівний вантаж планується доставити на "Донбас Арену". Під стадіоном знаходиться величезний склад, де на дерев'яних палетах височіють бастіони з упаковок і ящиків. Їх вміст волонтери розкладають по поліетиленовим пакетам і відразу наклеюють на кожен продукт стікер "Благодійна допомога. Не для продажу". Щодня працювати на "Донбас Арену", приходять понад 700 волонтерів - досвідчені збирають продуктовий пакет всього за 52 секунди. Саме тому, незважаючи на величезні обсяги доставки гуманітарної допомоги, черг серед благоотримувачів не буває - робота налагоджена.

Вже у суботу, 18 квітня, з Дніпропетровська до Донецька виїде перша автоколона 18-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Всього, починаючи з серпня 2014 року, волонтери Гуманітарного штабу роздали понад 2 млн 600 тисяч наборів виживання мирного населення Донбасу. Ні для кого не секрет, що цей 12-кілограмовий пакет з крупами, м'ясними і рибними консервами, вівсяними пластівцями, борошном, цукром, соняшниковою олією, згущеним молоком для пенсіонерів, матерів-одиначок, багатодітних сімей та інвалідів часто є єдиним джерелом харчування під час тривалої економічної і пропускної блокади Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Автоколонна з 700 тонами гуманітарки Ахметова виїхала на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути