понеділок, 19 березня 2012 21:30

Австрієць стрибнув з висоти 22 кілометри

Австрієць стрибнув з висоти 22 кілометри

У п'ятницю, 16 березня, австрійський спортсмен наважився стрибнути з висоти 22 км. Це був тільки тренувальний стрибок з парашутом: влітку Фелікс Бомгартнер має намір встановити світовий рекорд.

Спортсмен зробив рекордний стрибок, піднявшись на аеростаті в стратосферу. Почавши політ на висоті 22 км, він долетів до землі всього лише за вісім хвилин і вісім секунд. Щоправда, саме вільне падіння тривало три хвилини і 43 секунди. За цей час він розвинув швидкість у 587 км/год.

Екстремал планує здійснити новий стрибок вже влітку цього року, щоб побити світовий рекорд.

На часі рекорд найвищого стрибка з парашутом належить американцеві Джозефу Кіттінгеру. У 1960 р. Кіттінгер, який був тоді військовим льотчиком, здійснив стрибок із стратосфери з висоти понад 31 км. Кіттінгер падав чотири хвилини і 36 секунд, розвинувши швидкість у 988 км/год. При цьому у нього порвалася права рукавичка, і в результаті рука парашутиста роздулася практично в два рази. Тоді американець встановив світовий рекорд з висоти стрибка, швидкості падіння і тривалості стрибка з парашутом.


Зараз ви читаєте новину «Австрієць стрибнув з висоти 22 кілометри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути