середа, 13 січня 2016 15:43

Австралійська турфірма запропонувала поїздки в Крим

Австралійська турфірма запропонувала поїздки в Крим
Сіднейська туристична фірма Getaway Travel запропонувала клієнтам поїздки в Крим, повідомляє The Guardian. Автор: www.cbc.ca

Сіднейська туристична фірма Getaway Travel запропонувала клієнтам поїздки в Крим, повідомляє The Guardian.

Рішення про організацію екскурсій на півострів не було політичним, завила прес-секретар компанії Антоніна Кислякова.

"Якщо люди хочуть їхати в Крим, а ми можемо зробити їм російську візу, вони можуть їхати. Якщо це не подобається українському уряду, їм не пощастило. Зараз Крим належить Росії. Якщо його повернуть в Україну, в чому я щиро сумніваюся, він стане українським. Але я не бачу, що у цьому не так, тому що люди хочуть їхати," сказала Кислякова.

Австралійська федерація українських організацій звернулась до міністра закордонних справ Джулі Бішоп щодо пропозиції турів в Крим. На думку голови федерації Стефана Романіва, уряд повинен їх засудити.

Відповідну ноту протесту міністру направив посол України в Австралії Микола Кулінич, передає "ТАСС". Дипломат вважає, що подібні тури "є порушенням позиції міжнародного співтовариства, в тому числі Австралії, щодо українського суверенітету над Кримом". Кулінич висловив тривогу з приводу безпеки подібних подорожей для австралійців.

Як відомо, Австралія не визнала анексію Криму і підтримала санкції проти Росії. Міністерство закордонних справ і торгівлі країни радить утримуватись проти будь-яких поїздок в Крим через "дуже високий ризик". У відомстві попереджають, що регулярні страхові туристичні поліси будуть недійсними і що уряд Австралії навряд чи буде в змозі забезпечити консульську допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Австралійська турфірма запропонувала поїздки в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути