субота, 03 жовтня 2015 09:05

Авантюру Путіна у Сирії російська пропаганда нарекла "сирійським гамбітом"

Авантюру Путіна у Сирії російська пропаганда нарекла "сирійським гамбітом"

Російське телебачення намагається підвищити підтримку військової кампанії в Сирії, але дослідження вказують на спад популярності військової тематики серед глядачів.

Про це йдеться в матеріалі британської The Guardian.

"За останні два тижні, поки конфлікт (на Донбасі - ред.) вщух, відбулися зміни формату. Тепер новини і ток-шоу зосереджені на іншому театрі конфлікту: Сирії", - пише видання.

У публікації підкреслюється, що ті самі російські кореспонденти, які висвітлювали напад на Україну, тепер висвітлюють події в Дамаску і розповідають про загрози Ісламської Держави.

Також зазначається, що нагнітання теми конфлікту на телебаченні виникає через необхідність підживити інтерес аудиторії, до теми, яка їй не цікава. Згідно з даними вересневого дослідження Левада-Центр, 50% респондентів відчувають байдужість або не мають власної точки зору, коли йдеться про Сирію, у той час як лише 14% підтримали військову інтервенцію.

"Звичайно, це дослідження було зроблено два тижні тому, і Сирія тепер вийде на передній план, - прокоментував Олексій Гражданкін з Левада-Центру. - Але традиційно росіяни завжди були проти ідеї будь-яких військових авантюр за кордоном. Люди пам'ятають Афганістан і не хочу вплутуватися".

У той час як телевізійне висвітлення Сирії в цілому витіснило істерію щодо України, деякі радикальні коментатори використали термін "сирійський гамбіт" для розмов про далекосяжну "спеціальну місію" Росії у світі.

Зараз ви читаєте новину «Авантюру Путіна у Сирії російська пропаганда нарекла "сирійським гамбітом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути