пʼятниця, 10 травня 2013 13:16

Астронавти вийдуть у відкритий космос через витік аміаку на космічній станції

Астронавти вийдуть у відкритий космос через витік аміаку на космічній станції
У NASA наголосили, що життю і здоров'ю астронавтів через витік аміаку ніщо не загрожує. Фото: radiovesti.ru

Астронавти Томас Машберн і Крістофер Кессіді здійснять позаплановий вихід у відкритий космос через витік аміаку на Міжнародній космічній станції. Про це в п'ятницю, 10 травня, "Інтерфаксу" повідомило джерело в ракетно-космічній галузі.

За словами співрозмовника агентства, Машберн і Кессіді вийдуть у відкритий космос в суботу. Вони мають виявити місце витоку аміаку. Екіпаж передав на Землю, що швидкість витоку зросла. Як зазначило джерело "Інтерфаксу", астронавтам необхідно вийти в космос якомога швидше, щоб не упустити той момент, коли речовина перестане виходити з місця витоку, і тоді виявлення розриву стане неможливим.

Як довго триватиме операція у відкритому космосі, не уточнюється. 2012 року астронавти проробляли аналогічні дії. Відомо, що NASA повідомило російську сторону про те, що астронавти мають намір вийти в космос.

Про те, що з контуру охолодження однієї з сонячних батарей МКС почав виходити аміак, NASA повідомило в ніч на 10 травня. Астронавти доповіли, що побачили дрібні білі пластівці, які пливуть від секції Р6. Для визначення місця витоку були задіяні зовнішні камери.

У NASA наголосили, що життю і здоров'ю астронавтів через витік аміаку ніщо не загрожує. Пізніше з'явилися відомості про те, що агентство не виключає можливості відправки фахівців у відкритий космос.

Аміак використовується для охолодження систем електропостачання станції. Кожен сегмент сонячних батарей МКС має власний контур охолодження.

Зараз ви читаєте новину «Астронавти вийдуть у відкритий космос через витік аміаку на космічній станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути