середа, 08 квітня 2015 19:35

Японські компанії почали боротьбу з трудоголіками

Японські компанії почали боротьбу з трудоголіками
Фото: 4tololo.ru

Компанії Японії за підтримки влади країни вирішили зламати вкорінену практику перепрацювання співробітників, пише "Financial Times".

Трейдінгова компанія Itochu розпочала кампанію по залученню нових співробітників більш раннім початком і закінченням робочого дня. Виробник принтерів Ricoh заборонив працювати після 8 вечора, а мережа одягу Uniqlo намір ввести 4-годинний робочий день для тих, хто вирішив більше часу займатися особистим життям.

"Навіть за менше число годин ми готові платити більшу зарплату тим, хто досягає кращого результату. Більш тривалий робочий день не завжди веде до більш високій якості роботи", - пояснив виданню CEO Fast Retail Тадаші Янаї.

Влада Японії має намір підтримати ініціативу. У парламент днями подали законопроект, який зобов'язує працюючих японців йти у відпустку мінімум на п'ять днів у рік. З жовтня набуде чинності заборона на роботу після 22:00 для співробітників МОЗ. Раніше відомство намагалося виганяти співробітників додому, вимикаючи світло в офісах, але план не спрацював.

Зараз ви читаєте новину «Японські компанії почали боротьбу з трудоголіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути