вівторок, 15 грудня 2015 16:34

Аналітики презентували інтерактивну шкільну карту України

Аналітики презентували інтерактивну шкільну карту України

Аналітичний центр CEDOS презентував проект "Шкільна карта CEDOS".

Проект передбачає інтерактивну карту, яка відображає статистичні дані про шкільну освіту в Україні. На карті зображені основні показники освітньої системи з подальшою навігацією по них. Зокрема це кількість шкіл на 100 тис. населення; відсоток сільських шкіл; кількість учнів на школу; кількість вчителів на школу; результати ЗНО з української мови; витрати на одного учня.

"Наш проект включає в себе 3 інструменти: перший відображення на карті основних показників освітньої системи. Другий — це інтерактивні графіки, які показують дані у різних розподілах, а третя можливість передбачає доступ до бази даних. Кожна людина може обрати область країни, кілька районів чи міст і отримати візуалізацію даних та можливість скачати їх", - розповіла Ірина Когут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр назвав реформу середньої освіти пріоритетом на 2016 рік

Для складання цієї статистики використали дані з кількох джерел та систематизували їх, щоб у людей було глибше поняття про ситуацію у шкільній освіті.

"Можна зайти на сайт і системно побачити картину, яка склалась в Україні зі школами. Ми об'єднали дані з різних джерел: статистичні дані, які збирають зі кожної школи в звітах для управління освітою; дані в УЦОЯО про кожну школу та інформація від Міністерства фінансів про фінансування освіти", - додала Ірина Когут, освітній аналітик CEDOS.

Наразі інтерактивна карта заповнена на 87%. Поки на сайті розміщена статистика за два попередні роки. До кінця місяця аналітики сподіваються отримати інформацію за поточний рік.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики презентували інтерактивну шкільну карту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути