субота, 23 листопада 2013 18:41

"Аллах повертається?" - українською мовою переклали книгу про сучасний Азербайджан

"Аллах повертається?" - українською мовою переклали книгу про сучасний Азербайджан
Зумруд Ягмур

У Києві представили українське видання книги про авторитарне правління в Азербайджані. Історичний роман "Аллах повертається" три роки тому написала письменниця і журналістка Зумруд Яґмур.

Три роки тому книга вийшла в Баку, після чого авторці заборонили вести свою програму на телебаченні, - повідомляє Gazeta.ua.

"Книжка добре читалась, але в нас не так, як в Україні. У нас майже диктатура. Після виходу мене звільнили з роботи. Я мала свою програму на телебаченні", - сказала на презентації Зумруд Яґмур.

Її чоловік Фуад Ґахраманли - політик. Не один раз був ув'язнений. У дечому головний герой списаний з нього.

"Книга про владу, яка передається від батька до сина. В нас це називають демократією. Після Гейдара Алієва до влади прийшов його син Ільхам Алієв. Це монархізм", - пояснює гостя української столиці.

Це вже третій переклад роману. До того він вийшов у Туреччині та Ірані.

"Книга для України. Бо в нас теж при владі "святий батько" і "святий син", - каже ініціатор українського видання, директор центру журналістських досліджень країн ГУАМ Ельхам Нурієв.

- Ми не планували, але так зійшлося, що в ці дні український День свободи, День пам'яті голодомору і 70 років від створення Антибільшовицького блоку Народів.

Презентація відбулася в київському осередку Конгресу українських націоналістів. Вона відбулася в ході святкування створення АБН.

На цю подію авторка книжки прибула разом зі своїм чоловіком. В Україні вперше.

"Я не політик, я письменниця, але відчуваю, як українці хвилюються за свою зовнішню політику. Бачу і відчуваю, що в очах українців - надія. Я була на Майдані. Зібралися, сказали своє слово. Ні, в нас так не можна. Ви вважаєте, що в Україні нема демократії, а я думаю, що є. Влітку я була в Грузії - там теж. А в нас не так. У нас люди зневірені", - зізнається жінка.

Зараз ви читаєте новину «"Аллах повертається?" - українською мовою переклали книгу про сучасний Азербайджан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути