вівторок, 24 березня 2009 15:16

Аль-Каїда готує біологічну і хімічну атаку на Британію

 
Велика Британія стоїть перед новими загрозами терористичних нападів із застосуванням хімічної, біологічної та ядерної зброї, йдеться у новій доповіді міністерства внутрішніх справ. Її оприлюднила міністр внутрішніх справ країни Джекі Сміт.

Доповідь попереджає: "Сучасні терористичні організації прагнуть використовувати хімічну, біологічну, радіологічну і навіть ядерну зброю. Зміни технологій, розкрадання і контрабанда небезпечних матеріалів роблять ці прагнення більш реалістичним, ніж вони, можливо, були у недавньому минулому".

Війни в Афганістані та Іраку дозволили терористам розробляти більш складні види саморобних бомб. Терористи також виготовили нові типи вибухових речовин і нові способи їх використання. Ці небезпечні технології швидко розповсюджуються по всьому світі.

Серйозна небезпека виходить від керівництва Аль-Каїди в Пакистані та Афганістані і від пов"язаних з Аль-Каїдою груп в Північній Африці, Саудівській Аравії, Ємені та Іраку. Аль-Каїда втратила багато досвідчених людей, їй часом не вистачає грошей, але активно діє достатньо багато автономних груп - частин "глобального руху" Аль-Каїди.

Її ідеологія, структура будуть змінюватися. Терористичні організації матимуть доступ до нових технологій і зможуть проводити масштабні операції. Сьогодні рівень загрози характеризується як "великий". Це лише за крок від найвищого рівня.

З метою боротьби із терористичною загрозою, уряд планує витрачати по 3,5 млрд фунтів ($5.1 млрд) на рік - до 2011 року. Ці гроші підуть на підвищення безпеки 60 тисяч "магазинів, пабів, клубів та інших людних місць, які можуть стати мішенню для терористів".

"Ми дали рекомендації з безпеки керівникам спортивних майданчиків, торгових центрів тощо, ми плануємо розширити програми захисту повітряних, морських та залізничних поїздок - для пасажирів та персоналу", йдеться у доповіді.

За матеріалами TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Аль-Каїда готує біологічну і хімічну атаку на Британію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути