неділя, 23 листопада 2014 05:05

Акунін розповів, чому люто заздрить українцям

Акунін розповів, чому люто заздрить українцям
colonelcassad.livejournal.com

Російський письменник Борис Акунін після того, як побував на концерті "Океану Ельзи" в Лондоні, зізнався, що люто заздрить українцям. Про це Акунін написав у своєму блозі в LiveJournal, передає ТСН.

Письменник був вражений, як публіка себе веде – дівчата були у вінках, раптом що – всі кричать хором: "Слава Україні! Героям слава!", – і розмахують жовто-блакитними прапорами. А в кінці весь зал разом із Вакарчуком заспівав національний гімн України.

"Дивлячись на все це, я відчував сильне почуття, природа якого мені стала зрозуміла не відразу, а коли я розібрався, то дуже здивувався. Почуття це, виявляється, було лютою заздрістю", – написав Акунін.

"Адже якщо у нас велика юрба почне кричати "Слава Росії!" і розмахувати прапорами, це буде або якась казенно-патріотична акція, або збіговисько агресивних ксенофобів. Ну, а уявити собі співвітчизників, які добровільно співають михалковський гімн про "братніх народів союз віковий", я взагалі не можу, уяви не вистачає", – додав російський письменник.

Борис Акунін також зазначив, що більшість глядачів говорили між собою російською, але "це, безумовно, був щирий український націоналізм, однак не етнічний, а державний. І абсолютно добровільний – адже справа відбувалася не в Києві, а в Лондоні".

Письменник зазначив, що в Україні зараз відбувається національне відродження, і за це українці повинні дякувати Януковичу та Путіну, тому що "перший спровокував Майдан, а другий допоміг українцям об'єднатися і стати нацією".

Зараз ви читаєте новину «Акунін розповів, чому люто заздрить українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути