середа, 12 червня 2013 20:10

95% українців не задоволені якістю медицини в країні - Бахтєєва

95% українців не задоволені якістю медицини в країні - Бахтєєва
Фото: Тетяна Заровна

- Отримуємо жахливі факти - 95% українців сьогодні не задоволені якістю медичної допомоги - вона є не доступною, вона є не якісною, - критично оцінила стан медицини нардеп від ПР Тетяна Бахтєєва, виступаючи перед журналістами 12 червня Донецьку.

В якості основної причини Бахтєєва бачить те, що всі 22 роки незалежності була не достатнє фінансування медичної галузі. Крім того, кожна область має свої чинники які впливають на структуру захворюваності, інвалідності та смертності в регіоні - вважає глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

Смертність перевищила народжуваність в Україні за рік на 260 тисяч чоловік. Українець живе на 12 - 14 років менше, ніж європеєць. 1 млн. українців мають онкологію. 40 тисяч українців на рік помирають від туберкульозу.



Але найбільше хвилює Тетяну Бахтєєва складна демографічна ситуація і дитяче здоров'я.

- Інститут Горшеніна дає таку статистику: українські діти віком від 6 до 14 років мають від 3 і більше вже хронічних захворювань. Тобто можна вважати, що у нас дуже маленький відсоток здорових дітей. Звичайно, тут і екологічний чинник, і питання нераціонального харчування і поведінки, і відсутність спорту. Сьогодні бачимо школи, де в сміттєві ями перетворилися в басейни. А спортмайданчики не в тому стані, щоб там проводити спортивні заходи, - повідомила Бахтєєва.

Надії Тетяна Бахтєєва покладає на медичну реформу, яка була ініційована 2 роки тому Віктором Януковичем

- У вирішенні медичних питань ми повинні відійти від політики, ми ближче до тих питань повинні бути, які є сьогодні у населення, - сказала Тетяна Бахтєєва, підкресливши, що в комітеті ВР з питань охорони здоров'я злагоджено працюють представники всіх 5 парламентських фракцій.

Зараз ви читаєте новину «95% українців не задоволені якістю медицини в країні - Бахтєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути