понеділок, 26 листопада 2012 13:27

91% молодих спеціалістів прагнуть утекти з України

Автор: фото vidomosti.ua
 

91% українських фахівців з вищою освітою мають намір емігрувати -такі результати дослідження компанії HeadHunter в ході анонімного опитування пошукачів на сайті hh.ua у листопаді 2012 року.

"Тотальна більшість висококваліфікованих фахівців з вищою освітою думають про роботу за кордоном, оскільки українську молодь не влаштовує економічна та політична ситуація в країні, - коментує працівник компанії Наталія Маціпура. - І мова не лише про студентів – 30-річні фахівці висловлюють серйозні наміри шукати роботу за кордоном, у першу чергу, в країнах Європи, США та Канаді".

За словами Наталії, Майже половина опитаних (48%) відповіла, що має серйозні наміри виїхати з України. 43% опитаних зізналися, що іноді розглядають можливість пошуку роботи за кордоном, і лише 4% зовсім не планують виїжджати з України. У той же час 5% респондентів хочуть використовувати навчання за кордоном для того, щоб залишитися там працювати.

Найпривабливішими для еміграції вважають країни Європи (63%), США або Канаду (42%), Австралію (20%) та Росію (14%). Менш популярними виявилися Азія (8%), Південна Америка (5%), Африка (3%), хоча і туди знайшлися охочі виїхати.

Головними причинами виїзду молоді за кордон вважають: відсутність гарного майбутнього для себе і своєї сім'ї в Україні (71%), низький рівень оплати праці (44%), відсутність умов для професійної самореалізації (41%) та нестабільну політичну ситуацію (34%).

Більшість опитаних вважають, що емігрувати краще в молодому віці. При цьому навчання за кордоном не вважають найпростішим способом побудувати там кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «91% молодих спеціалістів прагнуть утекти з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути