вівторок, 19 березня 2013 11:04

9-річний вундеркінд читає лекції у Черкаському університеті

9-річний вундеркінд читає лекції у Черкаському університеті
Віталій Начаєв. Фото: agregator.pro

На російському телебаченні показали сюжет про 9-річного вундеркінда з Черкаської області Віталіка Нечаєва, який прочитав недавно свою першу лекцію у Черкаському Національному університеті.

"Він ще школу не закінчив, а вже викладає у вузі. Унікальний лектор з'явився в Черкаському університеті. Йому 9 років. Віталій Нечаєв відомий на всю Україну. За неймовірні здібності вундеркінд навіть отримав національну премію. Цікавий факт: до трьох років Віталік взагалі не говорив . А потім одного разу раптом узяв газету і почав читати вголос. Віталік Нечаєв мріяв став Президентом, але політика швидко його розчарувала. Тепер готується до наукової кар'єри. Перед першою в житті лекцією Віталік не спав всю ніч. Про українських гетьманів він може розповідати годинами. Хоча в школі історію ще не проходив ", - йдеться у сюжеті.

"Мене вразило, як дитина, взагалі оперує такими фактами, поняттями, точно пам'ятає всі дати. Лекція відмінна, мені дійсно сподобалося", - поділилася студентка Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Марія Велика.

Зараз Віталік почав писати книгу з історії. Інші науки його захоплюють не менше. У той час як однолітки слухали казки, він читав книги з астрономії та географії. У 7 років за феноменальні здібності його нагородили національною премією "Гордість країни". До трьох років Віталік не вимовляв навіть слово "мама". Рідні вже думали звернутися до медиків. Але одного разу малюк узяв в руки газету і почав читати її вголос.

"Ми подумали спочатку, що він у пам'яті просто запам'ятовував телепрограму, що буде по телевізору, але він справді читав, і ми не знаємо досі, як він навчився це робити", - розповідає мати хлопчика Ольга Нечаєва.

Вчителі теж ламають голову, чим можна здивувати не по роках розвиненого учня. Всі завдання Віталік лускає як насіння.

"У нього відмінна пам'ять, він швидше за всіх у класі сприймає матеріал, виграє у всіх в шашки, шахи", - говорить Ангеліна Винарська.

У планах Віталіка закінчити школу екстерном і вступити до вузу. Після цікавої лекції двері університету для нього відкриті.

Зараз ви читаєте новину «9-річний вундеркінд читає лекції у Черкаському університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути