середа, 04 березня 2015 13:36

70 ящиків буженини, 50 літрів голубців та гори котлет передали буковинці для бійців АТО
9

Фото: надані волонтерами

4 березня з самого ранку понад 70 господинь із села Заставна на Буковині у шести сільських печах готують їжу для бійців АТО. Першу передачу на Схід відправили ще у грудні, до свята Миколая. Загалом, на фронт відправили більше тонни м'ясної, рибної продукції домашнього приготування. Страви випікають у сільських печах, тому вони довго не псуються, можуть зберігатися кілька днів. Готову продукцію підписують, вказують терміни зберігання, пишуть контакти господинь та пакують у пластикові відра та коробки. Волонтери із організації "Буковина – українському війську" мікроавтобусами доставляють їжу у гарячі точки на фронт.

"Почали готувати їжу шестеро господинь, допомагали парафіяни місцевої церкви продуктами. Перший раз ми відправили 21 відро голубців, наступного разу - 45 відер. За гроші благодійників купували живих свиней, кололи, готували м'ясні страви. Сьогодні 70 господинь із самого ранку порається – вже накрутили 50 літрів голубців, спакували 70 ящиків буженини, копченостей, ліверної ковбаси, кров'янки, насмажили кілограми котлет, відбивних. Чоловіки коптять ставкову рибу, труть хрін до м'яса. Сьогодні маємо все відправити нашим хлопцям", - каже буковинська господиня Марія М'якота, викладач Вищого професійного училища № 24.

Військові часто телефонують із передової - дякують господиням.

"Сьогодні до нас в гості приходив боєць 128 аеромобільної бригади - Андрій. Він зараз на ротації. Був захоплений і здивований такими масштабами приготування їжі. Казав, що хлопці із задоволенням їдять та чекають на смачні передачі", - додає Марія М'якота.

 

Зараз ви читаєте новину «70 ящиків буженини, 50 літрів голубців та гори котлет передали буковинці для бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути