четвер, 05 лютого 2009 15:06

16-річному поп-співаку змінили стать (ФОТО)

Німецькі лікарі провели операцію зі зміни статі 16-річному підлітку. Юнак, що відчував себе дівчинкою починаючи з 2-х років, домігся дозволу на початок гормональної терапії в 12-річному віці. Витрати на підготовку і проведення операції, а також на подальше лікування покриваються медичною страховкою пацієнта.

Кім (в минулому - Тім) Петрас є відомою в Німеччині поп-співачкою. Про завершення останнього етапу процесу зміни статі вона повідомила в своєму блозі. Два роки тому Петрас домоглася зміни даних про стать у своєму свідоцтві про народження та в інших офіційних документах.

Німецьке законодавство дозволяє проводити операції зі зміни статі тільки пацієнтам, що досягли 18 років. Виняток для Кім Петрас було зроблено за рекомендацією психіатрів, на думку яких її розлад був настільки серйозним, що процес зміни статі необхідно було завершити якомога раніше. Батьки Кім підтримали це рішення.

Петрас може стати наймолодшим транссеклуалом у світі


"Я завжди виступав проти проведення таких операцій неповнолітнім, однак побачивши, наскільки поліпшився стан одного з моїх пацієнтів, який пройшов лікування за кордоном, я прийшов до висновку, що в крайньому разі в в деяких випадках такі втручання є єдиним вірним рішенням", - зазначає психіатр госпіталю Франкфуртського університету Бренд Мейербург. "Кім - саме такий випадок, вона завжди знала, чого вона хоче" - сказав Мейербург.

За матеріалами dailymail.co.uk
Зараз ви читаєте новину «16-річному поп-співаку змінили стать (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути