четвер, 14 березня 2013 15:24

15 березня буде похована загибла в Єгипті актриса Оксана Гайвась

 

15 березня 2013 року на Байковому кладовищі в Києві буде похована загибла в Єгипті актриса Оксана Гайвась. Про це повідомив головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру "Форум".

14 березня на вимогу прокуратури була проведена судово-медична експертиза. За фактом загибелі Оксани Гайвась прокуратура відкрила кримінальне провадження.

15 березня в 10:00 тіло Оксани Гайвась буде відправлено з моргу Київського міського бюро судово-медичної експертизи (вул. Оранжерейна, 9).

В 10:45 відбудеться відспівування покійної в церкві Преображення Господня Видубицького Свято-Михайлівського монастиря (вул. Видубицька, 40).

О 12:00 розпочнеться церемонія прощання з Оксаною Гайвась в крематорії Байкового кладовища (вул. Байкова, 6). Прах загиблої буде упокоєний в могилі її діда Анатолія Добровольського, видатного українського архітектора, головного архітектора Києва в 1950–1955 роках, автора проекту відбудови Хрещатика, аеропорту "Бориспіль", готелю "Москва" (нині – "Україна"), Московського мосту.

Як повідомлялось, 5 березня 35-річна Оксана Гайвась, катаючись на квадроциклі в пустелі, впала з машини і вдарилася головою. Після трьох днів перебування в комі, не приходячи до тями, 8 березня Оксана Гайвась померла в лікарні "Red Sea Hospital" у м. Хургаді (Єгипет).

За доставку тіла загиблої на Батьківщину комерційна фірма, пов'язана з туроператором – туристичною компанією "Анекс Тур", – вимагала у матері Оксани Гайвась Тетяни Добровольської понад 4 тис. доларів.

Як підкреслив Віталій Черняховський, "Форум порятунку Києва" вимагає проведення кримінального розслідування обставин загибелі Оксани Гайвась у зв'язку з недотриманням правил техніки безпеки при проведенні так званих сафарі-турів.

За повідомленням прес-служби Міністерства закордонних справ України, консульські працівники посольства України в Арабській Республіці Єгипет надали всебічне сприяння і вжили вичерпні заходи із забезпечення транспортування тіла Оксани Гайвась на Батьківщину.

Посольство України у Єгипті також направило ноту до Міністерства зовнішніх справ Єгипту про проведення оперативного та неупередженого розслідування за фактом смерті громадянки України Оксани Гайвась.

Зараз ви читаєте новину «15 березня буде похована загибла в Єгипті актриса Оксана Гайвась ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути