пʼятниця, 13 березня 2009 09:35

Український вчений вирішив довести, що Будда земляк Ющенка

Український вчений вирішив довести, що Будда земляк Ющенка

Офіційне видання Верховної Ради "Голос України" опублікувало статтю "Великий скіф Будда: пророк, який не знав Бога?", в якій український вчений Валерій Бебик доводить, що Будда мав українське коріння. На думку вченого, Будда належав до скіфського/сакського народу будинів, що проживав в ІІ-І тисячоліттях до нашої ери на території Стародавньої України.

Передуючи статті, її автор - доктор політичних наук, професор, проректор університету "Україна", глава правління Всеукраїнської асоціації політичних наук Валерій Бебик пише: "У попередніх статтях "Христос і Нефертіті", "Христос - жрець Аполлона?", "Філософія аріїв: Арістокл і Аристотель" ми переконалися в неабиякій ролі української цивілізації, яка дала видатних діячів духовної сфери людства: пророків, філософів, вождів".

"На декілька тисячоліть ми потрапили до ями бездуховності і бездержавності"

"На якомусь етапі духовно-інтелектуальний потенціал українського етносу виснажився, і на декілька тисячоліть ми потрапили до ями бездуховності і бездержавності. Проте нині, не дивлячись на тимчасові негаразди, Україна оживає. І вона зобов"язана знати свою дійсну історію і відчувати свою історичну місію на цій благословенній землі", - пише Бебик.

У статті розвиваються думки щодо різних історичних аспектів і питань, у тому числі і про походження і місію Будди. У цій частині наголошується: "Цікаво, що традиція буддиста трактує ім"я Будди як "просвітлений", на якого зглянулося світло (відображення культу сонця аріїв?). Але зверніть увагу на ймення його тестя і рідного дядька. Він теж -... будда. Але його ніхто "просвітленим не називає! Саме тому і має правдоподібний вигляд версія, що Будда належав до скіфського/сакского народу будинів, який проживав в ІІ-І тисячоліттях до н. е. (за Геродотом) на території Стародавньої України.

Будда належав до скіфського народу будинів

"Ім"я цього народу збереглося в назвах населених пунктів Середина-Буда (Сумщина), Буда (Чернігівщина)", - пише вчений. За його словами, нащадки будинів до цього часу проживають на території Сумської і Чернігівської областей, а також оточуючих їх білоруських і російських земель.

Це не перший подібний матеріал Бебика, опублікований в газеті "Голос України". Раніше, зокрема, він стверджував, що Ісус Хрістос за походженням був українцем.

За даними істориків, Сіддхартха Гаутама (Будда) походить із знатного індійського роду - його батько був царем в Магадхі. У перекладі з санскриту "будда" означає той, що "прокинувся".

За матеріалами Newsru.ua, Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Український вчений вирішив довести, що Будда земляк Ющенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути