понеділок, 26 січня 2015 21:29

Провокаторам не вдалося зірвати громадські слухання щодо забудови в столиці

Провокаторам не вдалося зірвати громадські слухання щодо забудови в столиці

24 січня в Києві відбулися громадські слухання з приводу забудови ділянки на вул. Жмаченка, 28, ініційовані депутатом Київради А.Вілімовским на прохання жителів прилеглого мікрорайону, передають Українські новини.

Враховуючи ставлення киян до будь-яких забудовних проектів, компанія Дізбуд, що отримала право на будівництво за цією адресою постаралася максимально вивчити і врахувати думки жильців навколишніх будинків, щоб уникнути можливих конфліктів. Напередодні слухань її представники підписали з більшістю жильців Меморандум, що передбачає вкладення значних сум у благоустрій мікрорайону та проведення ремонтних робіт у самих будинках

Однак слухання, організовані з метою максимально демократизувати домовленості забудовника з жителями мікрорайону зіткнулися з провокацією. Групка людей на чолі з "активістками" І.Плотніковою, Я.Сачко і В. Коробкою, які кочують за легкою наживою по конфліктним забудов столиці, спробувала зірвати засідання, не даючи висловитися нікому з тих, хто підтримали пропозиції компанії Дізбуд. Більш того, в завершення своєї акції керівники "протесту" намагалися заінтригувати присутніх натяками про нібито існуючим інвестором, який готових побудувати на цьому ж місці дитячий спортивний комплекс. Короткий екскурс в громадську історію "активістки" І. Плотнікової вказує, що цей трюк вона практикувала вже неодноразово. На жаль, але обіцяні таємничі інвестори загадково розчинялися в міру просування в бажану для Інни Миколаївни сторону вирішення питання.

Тим не менш, корисна дискусія і голосування щодо проекту відбулися. В результаті, більшість присутніх жителів підтримали пропозиції забудовника, таким чином висловившись за нову якість життя у своєму мікрорайоні. Водночас, агресивність неадекватної поведінки купки протестувальників змушує задуматися про їх справжню мотивацію. А також про те, як легко перекручуються демократичні ініціативи на будь-якому рівні при відсутності чітких правових механізмів.

Зараз ви читаєте новину «Провокаторам не вдалося зірвати громадські слухання щодо забудови в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути