вівторок, 25 вересня 2012 01:54

"Як фестивальний люд обіссяв фортечні вали" - у Кам'янці-Подільському пройшов фестиваль "Республіка"
23

Фото: Фото: Оксана Цимбалюк

Протягом 21- 23 вересня у місті Кам'янець-Подільський відбувався останній оpen-аir 2012 року, фестиваль сучасного вуличного мистецтва "Республіка". Захід проходив на території Старого міста. Найяскравіші події фестивалю проходили у Кам'янець-Подільській фортеці.

Протягом трьох днів на двох сценах виступили приблизно п'ять десятків колективів різного стилю спрямування із Росії, України та Білорусі. Хедлайнерами великої сцени цього річ були "Ляпіс Трубецкой", "Коzak System", "Лос Колорадос", "The Вйо",  "Табула Раса", "АННА", "Оркестр Че".

Музиканти з "Оркестр Че" виступали на третій день фестивалю, у неділю. На сцені вони влаштували перфоманс. Один із учасників колективу Михайло Кабанов був одягнений у медичний халат, колготки та спідню білизну. Груди його були обмотані дисками, які прикріпили до тіла за допомогою скотчу. Музикант стрибав, танцював та намагався здерти із себе скотч.

Окрім музичних забав, протягом фестивалю молоді художники із України, Іспанії та Польщі розмальовували стіни будинків у житлових районах міста. На трьох багатоповерхівках розмістилися величезні яскраві малюнки. Повітряні кулі, моряк із Севастополя, що народився у  Кам'янці-Подільському, автомобіль.

Деякі жителі міста не задоволені новим способом облагороджування будинків. Зокрема не оцінили роботу, яку виконували польські художники.

"Цей малюнок не тішить око. Що це за машина побита, ніби якась аварія. Тут мають бути якісь левенята, гарні малюнки, бо ж дітей багато у будинку. Щось приємніше для ока би намалювали", - розповіла одна із мешканок.

На фестивалі діяла акція "Поміняй телевізор на квиток". Близько десяти фестивальників залишили на сцені старі радянські телевізори. Вартість трьохденного квитка на "Республіку" становила 150 гривень.

Найбільше відвідувачів прийшли у суботу, на другий день фестивалю. Тоді виступали білоруські гурти "Ляпіс Трубецкой" та "Адісс Абеба". Натовп людей повалив захисний паркан, що стояв під сценою, і "ковбасився", обливаючись пивом.

Фестиваль "Республіка" не був безалкогольний. На території замку можна було придбати пива та гарячого вина, а також поїсти. Фестивальна публіка жила у наметовому містечку, розташованому навколо фортеці. Дехто знімав кімнати у мешканців міста або хостели.

Жителі наметового містечка жалілись на нестачу води та неприбрані біотуалети. На території фортеці, відвідувачі фесту могли справити нужду в туалеті музею за одну гривню.

"Як дикий некультурний вічноп'яний фестивальний люд обіссяв фортечні вали в радіусі два кілометри. Варвари!", - пише в одній із груп у "Вконтакте" відвідувачка Євгенія Чорна.

Лучанин Ігор Семенюк, який цього річ бував на багатьох українських фестивалях розповів, що на "Республіці" він побачив дуже багато теплих, приємних, усміхнених облич з усієї України та закордону.

"Фестиваль де всі всіх підтримували: від безкінечних скакань на концерті до надзвичайно холодних ночей в наметовому. "Республіка"об'єднала усіх в одну дружню компанію. Тепер можна впевнено сказати, що літо завершилось вчора з завершенням фестивалю", - поділився враженнями хлопець.

Зараз ви читаєте новину «"Як фестивальний люд обіссяв фортечні вали" - у Кам'янці-Подільському пройшов фестиваль "Республіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути