четвер, 10 травня 2012 11:28

За день безкоштовно перевезли 5 тисяч пасажирів

За день безкоштовно перевезли 5 тисяч пасажирів
Фото: varandej.livejournal.com

9 травня в місті Умань на Черкащині впродовж дня "діти війни" та учасники війни безкоштовно їздили у міських маршрутках. Таким чином уманські перевізники подбали, щоб люди не чекали пільгових автобусів, а вчасно дісталися на святкування в центрі міста.

Про безкоштовний проїзд містян попередили заздалегідь.

"Оголошувати про безкоштовний проїзд почали місяць тому, - коментує заступник міського голови Умані Галина Кучер. – Оголосили про телебаченню, радіо, у газетах. Наші працівники соцзахисту пояснювали це своїм підлеглим. Послугою скористалося більше п'яти тисяч людей".

Акцію проводять кілька років поспіль. Відгукнулися на неї всі перевізники Умані.

Наше підприємство перевозило людей безкоштовно два дні – 8 і 9 травня, - прокоментував директор ТОВ "Круїз-Авто" Олександр Цебрій. – Постійно у нас діють пільгові маршрути, на яких в автобусах пенсіонери, діти війни та ті пільгові категорії, які передбачені законодавством їздять безкоштовно. Пільгове сполучення з центром міста є у кожного мікрорайону. А до Дня перемоги ми разом з усіма перевізниками міста не брали плату за проїзд з дітей та учасників війни – у всіх маршрутках вони їздили безкоштовно".

Найбільше пільгових пасажирів перевезли автобуси маршруту №14 "Райлікарня – АТП17155".

"Дуже багато людей їхало на парад, - розповідає водій автобуса Сергій. – Задоволені, що не треба ждати пільгових автобусів. Не всі читали оголошення, одразу не вірили що проїзд безкоштовний. У другій половині дня кількість пільговиків зменшилася".

9 травня близько 13.00 в центрі міста неподалік Обеліску слави люди на зупинці чекають автобус, щоб проїхати в напрямку районної лікарні. Зупинка з центру міста по вулиці Леніна перенесли сюди, через святкування на центральній площі міста. Кілька жінок похилого віку чекають на автобус №17, щоб доїхати в мікрорайони ДОСи. В руках тримають пакети з продуктами одного із супермаркетів.

"У нас ходить пільговий №21, - розповідає Ольга Іванівна. – Який швидше приїде, тим і поїдемо. Навіть якби брали гроші за проїзд, аби встигнути на парад ми б поїхали будь-яким автобусом, а так приємно що про нас пам'ятають".

Зараз ви читаєте новину «За день безкоштовно перевезли 5 тисяч пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути