Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 15:52

На новому бамбуковому велосипеді не відчуваються вибоїни

На новому бамбуковому велосипеді не відчуваються вибоїни

На виставці в Британії представили перший вітчизняний гірський велосипед з бамбука. Його створили дизайнери Університету Оксфорд Брукс. За їхніми словами, їхнє дітище володіє міцністю сталі та пружністю вуглецевого волокна, передає ВВС.

Конструктори вибрали бамбук для рами своєї моделі саме через ці властивості, екологічні якості цього природного матеріалу відігравали другорядну роль.

Виробляє велосипеди йоркширська компанія, а коштують вони недешево - 1750 фунтів (близько 2600 доларів).

Один зі співавторів нової моделі Джеймс Брутон очолює Центр досліджень технологій збирання при університеті. За його словами, ідея з бамбуком народилася в ході занять, коли студенти досліджували властивості різних альтернативних матеріалів.

Шпенд Джергурі, колега і співавтор Брутона, зазначив, що відчуття від їзди на велосипеді з рамою з бамбука будуть помітно відрізнятись від стандартних рам: "Коли їдеш на велосипеді з жорсткою рамою, відчуваєш кожну вибоїну на дорозі".

"Проте в жорсткій рамі є свої переваги: ??вся енергія, що виробляється "вершником", іде на те, щоб колеса крутились як можна швидше. Однак на довгих дистанціях нерухомість рами починає надавати зворотній вплив на вершника і призводить до того, що він усе більше стомлюється", - говорить Джеймс Брутон.

На виготовлення одного велосипеда в Йоркширі йде три дні.

Зараз ви читаєте новину «На новому бамбуковому велосипеді не відчуваються вибоїни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути