Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2011 20:39

Туристів не пускають в Чорнобиль через протест Генпрокуратури

Туристів не пускають в Чорнобиль через протест Генпрокуратури

Туристичні поїздки до Чорнобильської зони відчуження призупинено в зв'язку з протестом Генпрокуратури. Про це повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій, коментуючи інформацію про заборону турпоїздок до Чорнобилю.

"На сьогоднішній день поїздки, які здійснювалися з ознайомчою метою через туристичних операторів до зони відчуження, призупинені", - сказано в заяві МНС.

"Це пов'язано з тим, що Генпрокуратура подала протест на наказ МНС, яким було затверджено порядок відвідування зони відчуження", - зазначили в прес-службі.

Цей порядок визначав правила відвідування Чорнобильської зони, маршрути, за якими пересувалися відвідувачі, що їхали з ознайомчою метою, час перебування у зоні, зовнішній вигляд тощо.

"МНС вважає свій наказ законним. Оскільки він був зареєстрованим у Міністерстві юстиції та був погоджений низкою зацікавлених органів влади. А саме: СБУ, Мінохоронздоров'я, Державною інспекцією з ядерного регулювання, МЗС", - сказано в повідомленні.

"Остаточне рішення у цій справі ухвалить суд. Його рішення і буде обов'язковим до виконання для сторін суперечки", - заявили в міністерстві.

В МНС зазначили, що технічні візити до зони продовжуються: журналісти, науковці та інші мають право їздити для здійснення своєї професійної діяльності.

"В Чорнобильській зоні радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень", - уточнили в міністерстві.

Нагадаємо, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога виступає за розвиток туризму в Чорнобильській зоні відчуження. У січні 2011 року повідомлялося, що МНС розробило безпечні маршрути для відвідувачів Чорнобильської зони.

Зазначимо, що за рейтингом турфірм, Чорнобильська зона займає десяте місце серед улюблених туристичних місць.

Зараз ви читаєте новину «Туристів не пускають в Чорнобиль через протест Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути