пʼятниця, 06 травня 2011 16:16

Британські вчені виявили ген щастя

Британські вчені виявили ген щастя

Співробітники Лондонської школи економіки та політології виявили, що існує так званий ген щастя. Люди, які мають дві копії даного гена (по одному від кожного з батьків), у два рази частіше задоволені своїм життям, показало дослідження.

Чудо-ген носить назву 5-HTT. Він відповідає за те, наскільки добре нервові клітини можуть поширювати серотонін, що допомагає контролювати настрій.

Відомо, люди з низькими рівнями серотоніну схильні до депресії. Тепер же вчені знайшли підтвердження тому, що люди з так званим "функціональним варіантом" гена 5-HTT вели більш щасливе життя.

Жан-Еммануель де Нев разом з колегами опитав більше 2500 американців, щоб з'ясувати їхню ступінь вдоволення життям, одночасно з цим перевіривши ДНК респондентів на наявність даного гена.

Так, з 69% людей, що мали дві копії гена, заявили про свою задоволеності життям 34%, а 35% виявилися дуже задоволені життям. Але ось у людей, які не мали копії генів, дана пропорція складала 19% і 19%.

Отримані дані довели: ген 5-HTT надає "операційний код" для транспортування серотоніну в стінки нервових клітин. Довга версія гена призводить до передачі більшого обсягу серотоніну. Оскільки гени ми успадковуємо від батьків, можливі наступні комбінації: "довгий - довгий", "довгий - короткий" і "короткий - короткий".

Завважимо, що нещодавно оприлюднене дослідження колег вищезгаданих вчених доводить, що у щастя інші причини – не генетичні, а вікові. Вчені впевнені, що чим старша людина, тим вона щасливіша, а "пік" життєлюбства припадає на 70-80 років.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені виявили ген щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути