Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 15:12

Дизайнер Артемій Лєбєдєв вважає Гарнюню і Спритка даунами та імбецилами

Дизайнер Артемій Лєбєдєв вважає Гарнюню і Спритка даунами та імбецилами

Персонажі Спритко та Гарнюня, покликані символізувати бренд "Україна" та створювати позитивний імідж держави за кордоном, мають яскраво виражені ознаки розумової відсталості.

До такого висновку дійшов відомий російський дизайнер Артемій Лєбєдєв, проаналізувавши образи, створені компанією CFC Consulting на замовлення українського уряду.

Лєбєдєв вказує на те, як намальовані очі персонажів: "Уся справа в розташуванні веселкової оболонки на очному яблуці. У нормальної здорової людини райдужка прикривається верхньою повікою до верху зіниці, а від низу райдужки до нижньої повіки видно білкову оболонку".

"Наші персонажики… мають явні симптоми розумової відсталості. У них нижня повіка прикриває райдужку, а згори видно склеру. Будь-який охочий запрошується подивитися в дзеркало, підвівши голову і розширивши очі (щоб задралися верхні повіки) - у відображенні з'явиться даун", - пише дизайнер на своїй інтернет-сторінці.

Лєбєдєв також нещадно розкритикував логотип кампанії з покращення іміджу України.

"Промовчимо про заголовні літери і у**анський шрифт. Не обговорюватимемо дешевий фотошопний ефект руху. Залишимо за рамками критики національні візерунки, які на**й не встромилися у літерах "INE". Який рух ми тут бачимо? Ліворуч - це назад. Тобто, мало того, що намальовані імбецили, так ще й рекламується регрес", - додав дизайнер.

Як повідомлялося, днями в українському МЗС представили нову стратегію позиціонування України за кордоном. Символами бренду "Україна" стали намальовані в жанрі аніме дівчинка Гарнюня і хлопчик Спритко. Цей креатив обійшовся бюджету у 100 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнер Артемій Лєбєдєв вважає Гарнюню і Спритка даунами та імбецилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути