Ексклюзиви
середа, 17 червня 2009 16:56

Гомосексуалізм в тваринному світі сприяє виживанню виду

Гомосексуалізм в тваринному світі сприяє виживанню виду
Гомосексуалізм в тваринному світі сприяє виживанню виду, з"ясували учені. Раніше дослідники неодноразово зверталися до причин виникнення гомосексуальних пристрастей у тварин, проте мало цікавилися наслідками такої поведінки. Автори останнього дослідження в цій царині стверджують, що мова йде не тільки про поширене явище, але і про явище, необхідне для виживання виду.

У гомосексуальні союзи вступають, за даними учених, представники більше 1000 видів тварин, зокрема - пінгвіни, дельфіни і примати. Третина альбатросів лайсан, що мешкають на гавайському острові Оаху, об"єднуються в лесбійські пари через катастрофічну нестачу чоловічих особин.

Дельфіни вступають в гомосексуальні пари для вирішення соціальних проблем, а сарана, вступивши у аналогічні відносини, вбиває слабкіших партнерів. У німецькому зоопарку пінгвіни-геї висиджували яйця, відкинуті біологічними "батьками".

Одностатеві пари тварин спільно займаються здобиччю їжі і вихованням дитинчат, демонструючи здібності, вироблені в результаті природного відбору. Таким чином, гомосексуальна поведінка часто стає чинником виживання виду, стверджують дослідники.

В результаті таких відносин коло особин, "придатних" для відтворення, може помітно звузитися. Втім, не виключений і інший варіант: тварини навчаться запобігати одностатевим взаєминам, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Гомосексуалізм в тваринному світі сприяє виживанню виду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути