неділя, 23 жовтня 2011 16:57

Юнаки з цукровим діабетом зіграють у футбол на "Олімпійському"
20

Фото: Фото: Тетяна Купчишена

У Вінниці завершився Всеукраїнський відбірковий етап з міні-футболу до "ДіаЄвро-2012". Вперше в історії європейського футболу молодь з цукровим діабетом має зіграти у футбол на НСК "Олімпійський" у Києві одразу по завершенню "Євро-2012". Це має бути як Параолімпійські змагання, тільки з футболу.

22-23 жовтня на ігри відбіркового туру на території спорткомплексу "Нива" зібралося чотири команди з Вінниці, Дніпропетровська, Києва та Сум.

"Кожна із цих команд виборола право у своєму місті приїхати на відбірковий тур до Вінниці, - розповіла Ірина Власенко, директор проекту "ДіаЄвро-2012". - Турнір з міні-футболу проводимо, аби привернути увагу до проблем діабету, допомогти молоді, яка хворіє, зрозуміти, що вони такі як і інші. Вони можуть перемагати та долати перешкоди незважаючи на свій діагноз".

Спортивні змагання для діабетиків в Україні проводять вже більше 15 років, найчастіше – у Вінниці.

Сьогодні з діагнозом цукровий діабет в Україні живе близько 1 млн. 300 тисяч людей, з них дітей — 10 тисяч. А багато людей й не знають, що мають цукровий діабет. Про це повідомила Лідія Діденко, начальник Вінницького обласного управління охорони здоров'я.

"Про свою хворобу я дізнався у 2005 року, - поділився капітан команди з Вінниці Сергій Слободянюк. – У футбол я граю у дворі з друзями з дитинства. Тому з радістю погодився взяти участь у відбірковому турі для того, аби довести, що люди з цукровим діабетом - це не сірі мишки, які сидять у своїх нірках. Вони також можуть грати у футбол, можливо й не так добре як інші, але можуть".

Вік гравців не обмежений. Наймолодшому з Дніпропетровська 11років, а найстаршому із Вінниці - 31.

Четверте місце виборола команда з Києва, третє — Дніпропетровськ, друге — Суми.

Переможцями стала команда Вінниці: Дмитро Бондарчук, Олексій Артюхов, Дмитро Леонов, Олексій Затравкін, Ігор Скорода та Сергій Слободянюк. Саме у такому складі хлопці увійдуть у основний склад збірної України.

"Свою першу гру команда зіграє у Києві одразу по завершенню "Євро-2012". Нашим проектом зацікавилися Росія, Грузія, Іспанія, Португалія, Емірати. Загалом вже дванадцять країн. А от Італія запропонувала зіграти у справжній футбол з 11 гравцями", - додала Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Юнаки з цукровим діабетом зіграють у футбол на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути