неділя, 18 вересня 2011 18:52

У Миргороді прогулялися фермери-богатирі: тягли пожежні машини, носили 70-кілограмові мішки
14

Фото: Фото: Микола Марченко

У Миргороді провели "Богатирські ігри" у рамках заходів по святкуванню дня міста. Організували їх вперше. Біля дванадцятої години дня на центральній площі починають збиратися люди.

– Кажуть, буде Вірастюк. Хотілося б побачити його поближче. А то тільки з телевізора й чув про нашого богатиря, – чути репліку із натовпу.
– Та може й приїхав. Вроді б мають тягнути десятитонну пожарку. Без нього тут не обійтися, –  відповідає чоловік поряд.

Організатори проводять жеребкування серед учасників та оголошують про початок змагань. За кубок переможця будуть змагатися команди із Гадяча, Кобеляк, Зінькова та Миргорода. У кожній по 3 учасники. Спортсмени переносять 6 мішків із піском на відстань 10 метрів. Вага кожного 70 кг.

– Юра, давай, давай, вижимай, ще 7 секунд, – кричить хтось спортсмену із Гадяча Юрію Жебку. Той якраз піднімає гантелю вагою 30 кг.
– А зараз чергове змагання, – оголошує ведучий. – Що таке фермер, чули всі. Але мало хто бачив, як прогулюються фермери-богатирі. Учасники змагань мають перенести на відстань 20 метрів дві гантелі одночасно, вага кожної 64 кілограми.

Представники команд готуються до перекидання 150 кг колеса від трактора. Мають його перекинути на швидкість 5 разів.

– У нас в команді два майстри спорту України із пауерліфтингу та гирьового спорту, а також кандидат в майстри спорту України з перетягування каната, тому готові до різних ситуацій, – каже капітан команди "Кобеляки" Артем Письмак.

Поки спортсмени перекидають колесо, організатори до змагань готують пожежний автомобіль. Навпроти нього ставлять бортовий ЗІЛ та натягують канат. У перервах між черговими етапами змагань глядачів розважають піснями й танцями представники вокальних та циркових колективів. До пожежного автомобіля підходить представник команди із Зінькова. Впрягається у лямки, у руки бере натягнутий канат. Пробує зрушити із місця автомобіль. Той починає котитися.

– Дріботи, дріботи ногами, перебирай,– кричить йому хтось із присутніх.
– Це неправильно, треба, щоб у машині сидів хтось із журі. Я сам автомобіліст. Може там шофер машину пригальмовує, спеціально, щоб перемогли миргородці. Я за чесність у змаганнях, – із натовпу голосно каже 51-річний Анатолій Шинкаренко.
–Та ніхто там махлювати не буде. В кабіні еменесник, йому по барабану. А те, що верещить якась незрозуміла музика, це не добре. Невже не можна було підібрати нормальний репертуар із українського, – каже жінка поряд.

Змагання тривають близько трьох годин. Журі оголошує переможців. Перше місце присуджують команді із Гадяча. Миргородці на другому, а команда із Кобеляк посідає 3 місце. Команди нагороджують кубками та грамотами. Також представникам команд вручають грошові премії в 1 тис., 700 та 500 гривень відповідно.

В індивідуальній перемозі Півень Андрій та Жебко із Гадяча отримують премії по 200 та 300 грн відповідно. Перше місце присуджують Миколі Пересадило із Миргорода. Йому вручають премію в 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді прогулялися фермери-богатирі: тягли пожежні машини, носили 70-кілограмові мішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути