вівторок, 11 червня 2013 17:07

"На лінії фронту": український журналіст побував у гущі колотнечі на площі Таксім
38

Фото: Фото: Андрій Мочурад

Біля 12.00 поліція Стамбула почала закидувати колону демонстрантів на площі Таксім сльозогінним газом. Під "роздачу" потрапили в тому числі й журналісти, але багато з них мали протигази і шоломи.

Це був разовий залп, щоб тримати демонстрантів на відстані. Очевидці стверджують, що о 8 ранку парк "штурмували" два десятки молодиків спортивної тілобудови, начебто підкуплених поліцією.

Біля 12.50 екскаваторами та іншими технічними засобами, поліція порозбирала частину барикад. За півгодини після цього протестанти запалили шини та створили димові завіси, використовуючи підручні засоби, в тому числі шматки огорожі. Поліцію закидали камінням. О 13.30 почався масовий обстріл сусідніх вулиць гранатами сльозогінного газу, демонстранти відкидувалися димовими шашками та бруківкою чи камінням.

Журналісти, які не мають протигазів, переважно ховаються в холах готелів та ресторанчиках навколо площі Таксім. О 14.00 влада поширила повідомлення, що демонстрантів відтіснили з площі. Вони не відповідають дійсності.

О 14.30 поліція почала штурмувати парк, використовуюючи перцевий газ та невідому речовину, що розпилюється у вигляді жовтого і помаранчевого диму. Також застосовуються водомети та гумові кулі. Станом на 15.00 сутички в парку ще тривають - є поранені.

Зараз ви читаєте новину «"На лінії фронту": український журналіст побував у гущі колотнечі на площі Таксім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути