вівторок, 09 серпня 2011 17:07

Британці вийшли прибрати розбомблений Лондон
12

Фото: Фото: Reuters

Британські користувачі мережі мікроблогів Twitter дали старт масштабній громадській кампанії з організації прибирання вулиць після погромів, що сталися в різних містах країни протягом останніх днів, передає кореспондент РІА Новини.

Для координації зусиль інтернет-користувачів створений сайт riotcleanup.com, спеціальна сторінка в соціальній мережі Facebook, а повідомлення в Twitter з хештегом # riotcleanup вийшли на друге місце за кількістю згадок за сьогодні. Буквально щохвилини в стрічці оновлень з'являються записи, присвячені цій акції.

Збірні пункти для бажаючих взяти участь у прибиранні вулиць, допомоги власникам приватного бізнесу й мешканцям постраждалих районів організовані в лондонських районах Бетнал Грін, Хакні, Клепхем, Пекхем, Кемден, Кройдон, Льюішем, Ілінг та інших, а також у Бірмінгемі й Ліверпулі.

"Беріть із собою рукавички, міцні мішки для сміття, мітли, щітки й маркери", - зазначається на веб-сайті акції.

Початок перших робіт заплановано вже на ранок вівторку, однак не у всіх районах це можливо через заворушення з поліцейським оточенням.

Сутички молодіжних угруповань з поліцією та мародерство почалися в лондонському районі Тоттенхем минулої суботи. Причиною заворушень стала загибель місцевого жителя Марка Даггана в перестрілці з поліцією в п'ятницю.

З тих пір хвилювання охоплюють все нові й нові райони. Британська столиця залишається основною ареною масових заворушень, але вуличні заворушення вже перекинулись на Брістоль, розташований на південному заході Англії, Бірмінгем в центральній частині та Ліверпуль на північному заході країни.

Зараз ви читаєте новину «Британці вийшли прибрати розбомблений Лондон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути