Ексклюзиви
субота, 30 липня 2011 13:22

Американці, канадці та поляки десантувалися на львівському полігоні
12

Фото: Фото: Олександра ЛІСКОНОГ

Другий тиждень в Україні триває навчання "Репід Трайдент-2011", у якому беруть участь військові з різних країн світу. Зокрема, військовослужбовці з США, Молдови, Сербії, Польщі, Великобританії, Канади, Білорусі, Франції та України.

Як повідомив Gazeta.ua керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Тарас Грень, у п'ятницю, 29 липня, до Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський район, Львівська область), прибув вищий командний склад Збройних Сил України, військові закордонні делегації та дипломатичні представники 13 країн-учасниць.

Делегацію від Збройних сил США очолив командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал Марк Хертлінг. Канаду представляла почесний консул Канади у Львові Оксана Анастазія Вінницькі-Юсупович.

Гості ознайомилися з підготовкою підрозділів, які беруть участь у "Репід Трайдент-2011". Зокрема, на навчальному майданчику десантування "Бурякова нива" вони побачили, як особовий склад аеромобільних та повітрянодесантних підрозділів України, Молдови, Канади, Польщі та Білорусі здійснили висадку тактичного повітряного десанту. Із українського військово-транспортного літака Іл-76 здійснили стрибок понад 250 вояків, а з двох американських С-130 "Геркулес" – понад 200.

Стрибки виконувались із висоти 600-800 метрів.

Представники іноземних військових делегацій оглянули вісім навчальних місць. Зокрема, вони ознайомилися з порядком проведення спеціальної обробки особового складу та техніки підрозділом радіохімічного і бактеріологічного захисту.

За умілі дії, принциповість у виконанні службових обов'язків Хертлінг нагородив капітана Олександра Тітова особистою відзнакою.

Мета навчань — вироблення взаємодії між збройними силами різних країн під час проведення спільної миротворчої операції. Всі витрати на проведення взяв на себе уряд США.

За словами заступника начальника командувача авіації Повітряних сил ЗС України Олександра Кулібаби, для деяких іноземних підрозділів, передусім десантників США, навчання будуть своєрідним іспитом перед виконанням практичних бойових завдань в Афганістані, куди вони відправляться незабаром після навчань на Яворівському полігоні.

Зараз ви читаєте новину «Американці, канадці та поляки десантувалися на львівському полігоні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути