вівторок, 16 вересня 2014 16:00

У київських перукарнях ціни підняли на 50 гривень

У київських перукарнях ціни підняли на 50 гривень
фото надане Андрієм Бонжаренко

У столичних салонах краси підняли ціни за послуги. Найбільше подорожчала чоловічі і жіночі стрижки. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський перукар Андрій Бондаренко.

"Тепер найдешевша стрижка у нас коштує 60 гривен, а укладка – від 180, - розказує перукар. – Власники перукарні підняли ціни на послуги, бо інакше стане невигідно працювати. Оренду нам підняли ще у червні, тепер подорожчала косметика і комуналка. До салону почало ходити менше людей. Жінки купують машинки і стрижуть чоловіків вдома. Так вдається зекономити 40-60 гривень щомісяця.

У салоні краси, де працює Бондаренко, вартість чоловічої стрижки підняли на 20 грн, жіночої зачіски – на 50 грн.

"З метою економії керівництво закрило солярів, три людини скоротили, - говорить перукар. - Піднімати зарплату персоналу не будуть до Нового року. Просять економити косметику. До січня ще двоє колег мали їхати на курси підвищення кваліфікації. Але грошей на це роботодавець не виділив. Надіємося, що жорсткий режим економії допоможе пережити кризу. Більшість клієнтів, які працювали по сусідству, уже позакривалися".

Перукарі, які роблять весільні зачіски, теж підняли ціни за свої послуги. У столиці така зачіска обійдеться у 300-500 грн. В регіонах на 100-200 грн дешевше.

"Коли у серпні робили пробну зачіску на весілля, домовилися з перукаркою за 250 гривень. А за два дні до весілля вона передзвонила і вимагає 300. Бо з 1 вересня косметика, якою вона користується, подорожчала на 20 відсотків, - каже лучанка Юлія Салій.

5 вересня вона вийшла заміж. За зачіску та візаж у салоні краси заплатила 500 гривень.

"Візажистка ціну не піднімає, бо користуються косметикою, яку придбала на початку літа. А з 1 жовтня планує за весільний та вечірній візаж брати 250 гривень, замість 200, - розповідає наречена. – Торгуватися з перукаркою перед весіллям не хотілося, бо могла на зло на голові що-небудь зліпити. Я б все рівно їй ще якісь чайові залишила. Завжди в перукарні 10 відсотків на чай віддаю, коли стрижуся чи волосся фарбую. Тоді дівчата краще стараються".

Зараз ви читаєте новину «У київських перукарнях ціни підняли на 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути