вівторок, 13 серпня 2013 11:47

У Києві відкрився перший паркінг-перехоплювач

Керівництво Київської міської державної адміністрації урочисто відкрило перший паркінг-перехоплювач. Паркувальний майданчик розташований в Голосіївському районі, біля станції метро "Іподром", за адресою пр. Академіка Глушкова, 5.

Як розповів заступник голови КМДА Михайло Костюк, відкриття подібних паркінгів передбачено програмою заходів щодо розвантаження центральної частини міста. "У нас в двох центральних районах, Шевченківському та Печерському, зосереджено дві третини офісів організацій і підприємств Києва. І це створює суттєве навантаження на транспортну систему міста. Сьогодні центр Києва не справляється з тією кількістю приватного транспорту, що там є в робочі дні. Тому за дорученням голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова розроблено програму стимулювання використання мешканцями Києва громадського транспорту. Відкриття перехоплюючих паркінгів – лише один з пунктів цієї програми", – сказав Михайло Костюк.

В Указі Президента України "Про національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" приділяється велика увага розвитку транспортної інфраструктури країни і, зокрема, столиці. За дорученням Президента України сьогодні розробляється державна цільова програма будівництва паркінгів-перхоплювачів у Києві та Київській області. Очікується, що на її реалізацію буде витрачено близько 1 млрд бюджетних коштів, нагадав Михайло Костюк.

На виконання завдань Президента в Києві розроблена програма "Єдиний паркувальний простір", яка передбачає будівництво багатоповерхових і перехоплюючих паркінгів, організацію місць для паркування на прибудинкових територіях, впорядкування роботи автостоянок та гаражних кооперативів. "Наше завдання – створити в місті такі умови, за яких буде зручно пересуватися як пішоходам і пасажирам громадського транспорту, так і автовласникам. При цьому ми орієнтуємося на розвиток публічного простору з вільними від транспорту тротуарами та пішохідними зонами, з окремими смугами для руху громадського транспорту. Ми повинні, нарешті, остаточно вирішити проблему паркування у центральній частині міста", – говорив про програму голова КМДА Олександр Попов.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрився перший паркінг-перехоплювач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути