середа, 25 травня 2016 23:50

У Києві почнуть штрафувати за собачі екскременти

У Києві почнуть штрафувати за собачі екскременти

У столиці України міський департамент екології визначається із сумою штрафу за неприбрані собачі відходи.

За шкідливістю чиновники порівнюють їх із нафтою та пестицидами, повідомляє ТСН.

Зазначається, що нещодавно під електронною петицією, яка вимагає стягувати штраф з неакуратних власників собак підписалися більше 10 тисяч киян.

"Одного разу я вийшов із дому і побачив справжнє "мінне поле". Це стало останньою краплею", – говорить автор петиції киянин Андрій Пікалов.

За його словами, згідно з статистичними даними, в Україні приблизно 12 млн. людей утримують вдома собак, але менше 1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями.

Окрім неестетичного вигляду, неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань.

Це спонукало Пікалова звернувся до міської влади з проханням зобов'язати власників тварин прибирати екскременти за своїми улюбленцями. Кияни підтримали пропозицію. Петиція зібрала 10998 голосів, при мінімально необхідних 10000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи для п'яних водіїв можуть підняти до 40 тис грн

Як повідомила Київська міська рада, петиція щодо запровадження штрафів за неприбирання собачих відходів на вулицях прийнята до розгляду.

Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного вже отримала доручення від заступник міського голови – секретаря Київради Володимира Прокопіва розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Додамо, два тижні тому штрафувати тих, хто не прибирає за своїми домашніми улюбленцями вирішили й у Львові.

Проте, механізм штрафування вкрай складний: правоохоронець має спіймати пса "на гарячому", попросити господаря прибрати і лише у разі відмови – оформляти протокол.

У Данію цю проблему вирішили таким чином. Там правоохоронець може підійти і попросити показати пакет для собачих фекалій. Якщо ж почує у відповідь, що він уже використаний, має попросити пред'явити запасний, бо закон тут зобов'язує власників собак носити із собою як мінімум два пакети.

У Варшаві, Польща, штраф за неприбирання – 500 злотих (це близько 3,5 тисяч гривень). У Львові собачі відходи оцінили у 200 разів дешевше – мінімальний штраф 17 гривень. Скільки вони коштуватимуть у Києві депутати вирішать влітку.

Зараз ви читаєте новину «У Києві почнуть штрафувати за собачі екскременти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути